Evia recreatie, wellness en natuur

Evia is het op één na grootste eiland van Griekenland, het biedt pure vakantie onder het motto recreatie, wellness en natuur. Wie op zoek is naar een bruisend nachtleven is op Evia aan het verkeerde adres, maar voor een wellness-en spa vakantie bent u op het juiste eiland. Thermale bronnen en kuuroorden bieden ontspanning en welzijn voor de gespannen reizigers. Het milde zeeklimaat, bergwandelingen en het gezonde eten maken Evia tot een echte wellness vakantie bestemming.

 In het kuuroord Edipsos gelegen in het noordwesten van het eiland vindt u de hete bronnen, welke uitermate geschikt zijn voor de behandeling van reumapatiënten. Het prachtige landschap, dennenbossen, watervallen en wetlands, is geschikt om te wandelen of te  fietsen. Tijdens uw tocht  komt u in aanraking met verschillende Byzantijnse kerken en kloosters of kleine stille bergdorpen. De bochtige kustwegen zijn goed ontwikkeld en speciaal bij motorrijders zeer populair. 

Sportieve activiteiten kunt u op het eiland voldoende beoefenen, wandelen snorkelen, paardrijden, klimmen, zeilen of in het kristalheldere water zwemmen. U kunt echter ook lekker ontspannen op één van de zand- of kiezelstranden. Kustplaatsen en pittoreske vissersdorpjes nodigen u  's avonds uit, om een wandeling te maken en vervolgens onder het genot van een glas wijn te genieten van de zonsondergang. Het eiland is door twee bruggen met het vasteland verbonden. Dit geeft u de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan Athene. In het zuiden van het eiland bevinden zich de meeste hotels. Het landschap is er dor en het regent niet zo veel als in het noorden. Daar vindt u kleine pensions en appartementen, welke hoofdzakelijk worden verhuurd aan Griekse gasten.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.