Patras een prachtige stad in Griekenland

Patras is de derde grootste stad in Griekenland en heeft een drukke haven. Vanuit deze haven vertrekken veerboten naar de Ionische eilanden en Italië. Hoewel de geschiedenis van deze stad dateert uit de oudheid, zijn er slechts een aantal bezienswaardigheden uit deze tijd overgebleven.  De meeste bezienswaardigheden dateren uit de moderne tijd, met inbegrip van elegante herenhuizen in het centrum van de stad. In de omliggende regio zijn er voldoende mogelijkheden voor een ontspannen strandvakantie in de zomer zoals Rio, Psathopyrgos en Vrahneika. Een vakantie in Patras kan worden gecombineerd met uitstapjes naar andere bestemmingen in de buurt, zoals Olympia, Nafpaktos en Mesolongi.

Patras is een prachtige stad ontworpen volgens een 19e eeuws architectonisch plan, met de nadruk op ruime pleinen en parallelle straten. De meest bekende pleinen van Patras zijn Koning George I en Psilalonia. Op het eerste plein is het druk en nog eens druk, op het tweede gaat het er veel ontspannender. Een andere mooie plek is de boulevard, ten oosten van de haven, de boulevard is erg populair in de zomer vanwege zijn cafetaria's en prachtige parken. Het plein van Koning George I is het centrum van Patras. Dit is waar de meeste van de activiteiten en de winkels zijn geconcentreerd. Het is een ruim plein met twee fonteinen aan de noord- en de zuidkant. Beide fonteinen hebben standbeelden geïnspireerd door de Griekse mythologie. Rond het plein zijn er vele moderne en neoklassieke gebouwen, waaronder het Apollo Theater en de Nationale Bank van Griekenland. Cafetaria's en fastfood restaurants staan rondom dit mooie plein. Het plein werd ontworpen om het centrum van Patras te worden, volgens de plannen van architect Stamatis Voulgaris in het midden van de 19e eeuw. De oorspronkelijke naam was Otto plein, om de eerste koning van Griekenland te eren. In de 19e en de 20e eeuw, werden op dit plein alle publieke evenementen gehouden. Tegenwoordig is ook de plaats waar demonstraties en carnaval evenementen plaatsvinden. De boulevard is een favoriete wijk voor de bewoners en toeristen van Patras. Dit is een prachtig gebied dicht bij de haven,  het concentreert zich rond een kleine jachthaven voor vissersboten en jachten. Mooie cafetaria's, restaurants en parken maken de boulevard tot een populair gebied het hele jaar. In de zomer worden er concerten en theatervoorstellingen georganiseerd in een klein open theater. Patras is eigenlijk verdeeld in twee delen: Ano Kato en Poli. Kato Poli (beneden stad) is het centrum van Patras en concentreert zich vooral rond het plein van Koning George, vanaf het plein van Psilalonia tot de haven. Ano Poli is in feite de oude stad die het middeleeuwse kasteel omringt en nog steeds vasthoudt aan de traditionele architectuur.  De verschillen tussen Ano en Kato Poli zijn duidelijk in de architectuur. In Ano Poli, vindt u geen modern flatgebouw, maar traditionele stenen huizen. Ano Poli is gelegen rondom het kasteel, het is tevens het hoogste punt van de stad, het biedt een prachtig uitzicht naar Patras, de haven en de omgeving.

Er zijn verschillende stranden in Patras, die u kunt bezoeken tijdens uw verblijf. De dichtstbijzijnde Patras stranden zijn gelegen aan de oostkust van de Peloponnesos en elk van hen heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Rio is een dorp gelegen op 8 km ten oosten van Patras. Rio is druk in de zomer en de winter, de universiteit van Patras ligt om de hoek en het mooie strand biedt veel toeristische voorzieningen. Wie houdt niet van het lawaai in het centrum van Patras kan een accommodatie in Rio kiezen.  Het strand is schoon en er zijn tal van bars, die de hele nacht geopend zijn. Dit dorp is vooral bekend om de brug van Rio naar Antirrio, het is de tweede grootste kabel brug in de wereld, het verbindt de Peloponnesos met Sterea. Psathopyrgos is een badplaats op ongeveer 16 km ten oosten van Patras. Psathopyrgos is beroemd om zijn schone strand en de verse vis tavernes bij de haven. Psathopyrgos heeft ongeveer 800 inwoners, waarvan het merendeel zich bezighoudt met de landbouw en de visserij. Het is een traditioneel dorp met weinig toeristische faciliteiten. Andere stranden vindt u in Rodini 17 km te oosten van Patras en Lambiri op 29 km ten oosten van Patras.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.