Asfendiou bergdorp op Kos

Asfendiou ligt 14 kilometer ten zuidwesten van Kos stad op de helling van de berg Dikeos. Zo'n 100 permanente inwoners wonen in het oude dorp, dat vooral bloeide tussen 1850 en 1940.
Asfendiou heeft dankzij de wijnbouw en olijf teelt een zeer interessante architectuur met twee verschillende "wijken", Evagelistria of Pera Gitonia en Asomatos. 

In de buurt van het dorp kunt u de prachtige dorpen Zia, Agios Dimitrios, Zipari, Tigaki, Linopoti en Lagoudi vinden. Deze genoemde plaatsen zijn een bezoekje waard net als de kerk van Asomaton Taxiarchon uit de 11e eeuw met zijn houten tempel en de ruïnes van de vroegchristelijke basiliek van Agios Pavlos, dat slechts iets verder van het dorp is gelegen. 

Als u de top van de berg Dikeos op een hoogte van 840 meter heeft bereikt, heeft u panoramische uitzicht over het eiland. Maak foto's en u kunt een glimp opvangen van een kleine kerk. Ongeveer 2 kilometer in zuidelijke richting op de berghelling van Dikeos is een klein dorpje genaamd Zia met een fantastisch uitzicht, erg populair ook bij Griekse vakantiegangers en dagjesmensen. Zodra u Zia heeft bereikt heeft u de mogelijkheid tot aankoop van traditionele souvenirs, maar kunt u ook genieten van lokale gerechten in de vele Griekse restaurants en traditionele tavernes.

Als u van kerken houdt, kunt u de Agios Ioannis Theologos gebouwd in de rotsen in het kleine dorpje Lagoudi (ongeveer 1 kilometer ten westen van Asfendiou) en de kleine kerk van de profeet Elias op de top van een heuvel vlakbij Asfendiou bezoeken.
Accommodatie is ook beschikbaar in dit mooie dorp en het zandstrand van Tigaki ligt op slechts korte afstand. Er zijn ook vele lokale festivals, zowel op 8 mei, 6 augustus en 26 oktober. U bereikt Asfendiou vanuit Kos stad gemakkelijk per bus, taxi, auto of motor.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.