Griekenland vakantie Kinira Thassos

Kinira is een klein, charmant dorpje aan de prachtige oostkust van het eiland Thassos. Kinira  weet vooral haar bezoekers te bekoren vanwege de natuurlijke schoonheid en omdat het een van de rustigere regio's van Thassos is.

Direct tegenover dit rustige kustplaatsje ligt het eiland Kinira, de "Kiniriotiko", een klein offshore-eiland bedekt met pijnbomen en met eigen kleine rotsstranden. Het is erg moeilijk om te bezoeken, maar de wateren rondom bieden de lokale vissers een van de rijkste visgronden in de omgeving. 
Het huis van de oorspronkelijke eigenaar is daar nog steeds te zien. 

Kinira heeft een rijke geschiedenis, teruggaand naar de Feniciërs. Kinira samen met Ainira, het huidige Palaiochori, vormden het centrum van de mijnbouw in deze regio. Tegenwoordig is het ook lokaal bekend als Loutra, (het bad).

In het dorp vindt u alles wat u nodig heeft voor uw vakantie. Er zijn restaurants en taverna's, pizzeria's, een supermarkt en u zult merken dat de lokale bevolking u hartelijk zal verwelkomen.
De meerderheid van de bezoekers die hier komen, zijn op zoek naar het echte traditionele eenvoudige leven en de heerlijke gastvrijheid.

Kinira heeft twee lange stranden langs de volledige lengte van het dorp, een strand bestaat uit zand en kiezels, het andere is een echt zandstrand. Als u hier gaat zwemmen en zonnebaden, zult u zeker ontspannen en genieten van de natuurlijke schoonheid van de regio,  de zacht glooiende stranden en de groen /grijze bergen bedekt door olijf- en pijnbomen. Het landschap is echt adembenemend.
Er is altijd voldoende ruimte op de stranden omdat het massatoerisme Kinira nog niet echt heeft ontdekt. Als u iets verder rijdt bereikt u het prachtige en zanderige Paradise Beach, een naam die deze locatie echt verdiend.

Volgens de oude geschiedenis, geschreven door Heroditos, exporteerden de Feniciërs hout en goud uit dit deel van het eiland, vanaf het einde van de 16e eeuw voor Christus, totdat de Pariaanse Grieken kwamen en het eiland koloniseerden. Nog steeds vindt u hier  de ruïnes van baden uit het Byzantijnse tijdperk en ook de overblijfselen van een belangrijk christelijk koningsgraf (Basiliek) zijn hier opgegraven. Tijdens een van de donkerste perioden uit de geschiedenis hebben piraten hier veel christenen gedood.

Zoals in alle delen van het eiland, heeft Kinira goede en slechte momenten meegemaakt in haar geschiedenis, maar het is een betoverende plek om te bezoeken. De inwoners heten u van harte welkom en u zult zeker een rustige en ontspannende ervaring hebben tijdens een bezoek aan dit prachtige Griekse kustplaatsje.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.