Agia Galini Kreta vakantie 2020

Agia Galini
Agia Galini is met ongeveer 1200 inwoners één van de grotere steden aan de zuidkust van Kreta. Het is een zeer mooi, kleine, oude stad, gebouwd op een steile helling. De pittoreske huizen en straten hebben ondanks het massatoerisme een zekere charme behouden. In het onderste deel van de stad is de haven en het centrale plein. U vindt daar ook de vele restaurants, pensions en het nachtleven vindt ook hier plaats. Opvallend Agia Galini trekt ook het publiek met de iets ruimere beurs, dat kan men zien aan de vele juweliers die zich in Agia Galini hebben gevestigd. Agia Galini heeft veel aandacht besteed aan de schoonheid van de stad, de toeristen zien dan ook duidelijk het verschil met andere plaatsen aan de zuidkust van Kreta. De stranden in Agia Galini zijn niet bijzonder, maar vanuit de nieuwe haven varen kleine veerboten u naar stranden in de directe omgeving. Hoogtepunt is ongetwijfeld de beroemde palmenstrand van Preveli. Op zo'n twee kilometer vindt u een camping. Er is een postkantoor en een geldautomaat in Agia Galini. Er zijn verschillende dagelijkse bussen naar Rethymnon en Heraklion. Op de weg naar Rethymnon komt u door de prachtige provinciestad Spili. De fontein in het centrum is de moeite waard. Uit 19 leeuwenkoppen stroomt het water. Kort na Spili kunt u van bus veranderen naar Plakias (chauffeur vragen).

Trouwens wist u dat de naam van het dorp Agia Galini "heilige rust" betekent en de betekenis van de rivier Platys, "grote brede rivier". De rivier ontspringt op de Psiloritis en haar loop vervolgt tot en met de monding in zee. 

Mesa Riza letterlijke vertaling in de wortel, is een huis gelegen in een oase van rust, aan de rivier en met uitzicht op zee.  Een prachtig huis en met een weids uitzicht over de bergen, met olijfbomen en schapen. De rivier en het prachtige zwembad met poolhouse, waar u heerlijk kunt zitten. Mesa Riza is een enorme aanrader voor wie gesteld is op rust en toch in de nabijheid van een oud en zeer gezellig Grieks vissersdorp als Agia Galini wil vertoeven! De Belgische eigenaren heten u van harte welkom. 

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.