Akrotiri opgravingen op Santorini

Akrotiri
Akrotiri op het Griekse eiland Santorini is vooral bekend vanwege de opgravingen uit de Minoïsche periode. In de zomer komen echter de meeste toeristen, om een andere reden naar Akrotiri. Ze komen voor het Rode strand (Red Beach, Kokkini Ammos) op het Akrotiri schiereiland. In de avond komen velen naar de vuurtoren in het zuidwesten van Santorini, om de zonsondergang over de zee te aanschouwen. Een zeer uitzonderlijke strand een paar km ten zuiden van Akrotiri. Zowel het zand op het strand en de daarachter gelegen rotsen zijn rood. De Red Beach is helaas geen geheim meer, in de zomer is Kokini Ammos volledig overlopen door toeristen. Op 10 minuten lopen vindt u een parkeerplaats, aan het strand worden drankjes en sieraden verkocht. Bij de parkeerplaats vindt u tavernes en ook daar duiken de sieraden verkopers op. De opgravingen in Akrotiri zijn misschien wel de meest belangrijke Minoïsche opgravingen buiten Kreta (zoals Knossos en Phestos). Het wordt meest aangeduid als het Minoïsche Thira, helaas is het Minoïsche Thira sinds enkele jaren voor toeristen gesloten.
Akrotiri is enn schattig kleine plaats met een gezellig centrum, enkele pensions en kamerverhuur-bedrijven. Akrotiri is de enige plaats in het zuidwesten van Santorini.
Elke dag komen vele toeristen met hun dure fotoapparatuur naar de Kaap Aktritiri. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de zee en de eilanden in de omgeving en op het eiland Santorini zelf.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.