Lipsi een klein eiland met prima stranden

Lipsi
Lipsi is gelegen tussen Patmos en Leros in de Dodekanesos in het noorden van Griekenland. Lipsi is een klein eiland met veel sfeer, goede restaurants, redelijke prijzen, uitstekende stranden en veel natuur. Lipsi telt als gevolg van de geringe omvang niet tot de belangrijkste eilanden van de Dodekanesos. Hoewel het aantal toeristen in de afgelopen jaren is toegenomen, is het eiland nog steeds niet erg toeristisch.
Een goede tijd om Lipsi te bezoeken, is gedurende het lokale wijnfeest, dat een aantal dagen in augustus plaatsvindt. Op 24 augustus vindt er een groot religieus festival plaats op Lipsi. Het eiland is dan vol met Grieken, u kunt dan moeilijk een kamer krijgen en bovendien zijn ze erg duur. 
Het dorp Lipsi is ook de enige grote plaats op het eiland Lipsi. Ongeveer 500 van de 650 bewoners van Lipsi leven in het dorp. De meeste toeristen verblijven ook in het dorp. Er zijn meerdere goede hotels en pension. De restaurants bieden goede kwaliteit tegen lage prijzen.

Omdat het eiland klein en rustig is, zijn de dingen om te doen in Lipsi beperkt. Er zijn geen georganiseerde activiteiten in Lipsi. Het eiland is ideaal voor totale ontspanning op het strand of op het platteland. Zwemmen op de heerlijk afgelegen stranden van Lipsi is een genot. Geniet van een dag onder de hete zon en lunch 's middags in de tavernes aan zee. Geniet 's avonds van een drankje in een lounge-café-bar onder de sterrenhemel. Een andere leuke activiteit op het eiland Lipsi is wandelen. Veel oude wandelpaden doorkruisen het eiland en leiden naar kleine kapellen, kleine nederzettingen, afgelegen stranden en heuveltoppen met een adembenemend uitzicht op de zee. Wandelen is het beste in de herfst en de lente als het weer niet zo warm is. In de zomer kunnen lange wandelingen ongemakkelijk zijn.

Het Liendu strand op slechts 100 meter afstand van de plaats, is het meest populaire strand van Lipsi. Rustiger en ook uitstekende stranden zijn het Kambos en het Platis Gialos strand.
In de zomer vertrekt bijna dagelijks een veerboot van Lipsi naar Patmos en Leros. Meerdere keren per week zijn er ook verbindingen met Kalymnos. Dure snelle veerboten verbinden zelden Lipsi met  Rhodos, Samos, Kos, Patmos en Ikaria. In de winter zijn er veel minder verbindingen.

Er is een veerverbinding tussen Lipsi en Athene, aangezien veerboten ongeveer 3 keer per week vertrekken vanuit de haven van Piraeus. De tocht is echter vrij lang en duurt ongeveer 9 uur. Als u van Athene naar Lipsi reist, is het misschien handiger om Leros per vliegtuig te bereiken en vervolgens met de veerboot naar Lipsi te reizen.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.