Tilos eco toerisme in Griekenland

Tilos
Tilos is een klein Grieks eiland, met een oppervlakte van 65km2 ligt het in het centrale gedeelte van de Dodekanesos. Ongeveer de helft van de 300 inwoners, wonen in de havenplaats Livadia. De officiële hoofdstad is echter Megalo Chorio met zo'n 100 inwoners is het dorp gelegen in het binnenland van Tilos. Tussen deze twee plaatsen en de bekendste stranden Plaka en Eristos rijden bussen. De mensen zijn erg gastvrij en zij knopen graag een gesprek aan met de weinige toeristen, die op het eiland komen. Tilos heeft de mooiste verlaten stranden in de Dodekanesos. U kunt ook goed wandelen op het dunbevolkte eiland. Het landschap is dor, er valt weinig neerslag en de bodem is niet erg vruchtbaar. Tilos is ideaal voor mensen op zoek naar een rustige vakantie en ontspanning. Het eiland ligt vrij afgelegen, daardoor zijn er nog veel inheemse planten en dieren. Ooit werden er olifant beenderen gevonden op Tilos. De skeletten van olifanten, die in een grot werden gevonden in 1971, worden tentoongesteld in een klein museum in Megalo Chorio. Enkele jaren geleden werd zelfs een nieuwe bloemsoort ontdekt op Tilos. De orchidee draagt nu de naam Tilos. Tilos heeft zich in de afgelopen jaren met succes ingespannen, om een ​​eco-toerisme op te bouwen. Het natuurvriendelijke toerisme kan de economische en ecologische toekomst van het eiland te zijn. Tilos heeft al meerdere milieu onderscheidingen ontvangen en een prijs voor de vogelbescherming. Landbouw speelt een ondergeschikte rol, echter zijn er met regelmaat conflicten tussen boeren en milieuactivisten.
Plaatsen op Tilos: Livadia, de haven en belangrijkste plaats op Tilos. Alle toeristen komen hier met de veerboot en bijna alle overnachten in Livadia. Het is de enige plaats op Tilos met een sterk ontwikkelde toeristische infrastructuur. Er zijn diverse pensions, hotels, cafés, winkels en cafés. Een groot lang kiezelstrand ligt in de buurt van de haven.
Megalo Chorio: De officiële hoofdstad van het eiland Tilos ligt in het noorden van het eiland, het is minder belangrijk dan Livadia, het is echter de meest interessante plaats op het eiland.  De historische huizen van Megalo Chorio lijken wat vervallen. Boven het dorp ligt de Taxiarchis kerk en een steil pad leidt naar een Venetiaans kasteel. Bezienswaardig is ook het open lucht theater en de olifant grotten in de buurt van Megalo Chorio. Micro Chorio wordt niet meer bewoond, een wandeling naar deze ghost town is de moeite waard. Eristos strand is wellicht het mooiste strand van Tilos. Plaka is een strand in het noorden van het eiland, hier kunt u nog wild kamperen.
Het Pandelemonas Klooster ligt in het noordwesten van Tilos en u kunt het bereiken via een slechte weg. Een accommodatie is gemakkelijk te vinden op Tilos, veel huizen zijn omgebouwd tot kamer verhuurbedrijven. In Livadia zijn een aantal kleinere hotels en B & B's.