Limnos voor een onbedorven Griekenland vakantie

Limnos
Limnos (Lemnos) onbedorven Griekenland vakantie. Limnos is gelegen in de centrale noordelijke Egeïsche Zee en ligt op ongeveer 100 km van het noordelijke Griekse vasteland. Het eiland heft een oppervlakte van ongeveer 500km2 en heft 18.000 inwoners. De hoogste berg is 473 meter hoog. De belangrijkste stad en de haven is Myrina.
Limnos kent weinig toerisme, het eiland heeft daardoor de Griekse cultuur behouden. De inwoners leven voornamelijk van de landbouw en de visserij. De vulkanische bodem op het eiland is erg vruchtbaar. Het Griekse leger heeft veel soldaten op het eiland gestationeerd. In de belangrijkste stad Myrina en de tweede stad van het eiland Moudros, zijn verschillende hotels, zelfs tot aan de hoogste categorie. Ook in sommige kleinere plaatsen kunt u gemakkelijk kamers huren.
Myrina met ongeveer 5.000 inwoners heeft een prachtig lang strand. Bezienswaardig is ook de kleine museum in de stad. In de vele gezellige restaurants kunt u genieten van de heerlijke verse vis gerechten tegen redelijke prijzen.
Interessant op Lemnos is het oude theater in Paleopoli, het pittoreske dorpje Kontias, de vissershaven in de hoofdstad (Venetiaans) en de vele vogels op het eiland. Op Lemnos leven duizenden flamingo's.
De meeste toeristen komen naar Limnos om te genieten van het typische Griekse eiland, zonder erg veel toerisme. Wandelaars zijn ook op hun plek in Limnos, feestvierders hebben er echter niets te zoeken.
Als u op zoek bent naar een nog meer afgelegen eiland, kunt u een bezoek brengen aan Agios Efstratios op ongeveer 30 km ten zuiden van Limnos. De 300 inwoners leven bijna volledig van de landbouw. Op het eiland zijn nauwelijks auto's en wegen.
Veerboten en vluchten naar Limnos: Er zijn een paar keer per week veerboten van en naar Limnos vanaf het vasteland (Lavrio in Athene en Thessaloniki en Kavala). Er zijn ook enkele veerboten naar de nabijgelegen eilanden zoals Lesbos, Chios en Samos. Een deel van de veerboten stoppen ook in Agios Efstratios. De luchthaven is modern en groot, maar heeft weinig aansluitingen. Een paar keer per week zijn er vluchten naar Athene en Thessaloniki. Chartervluchten naar Noord-Europa zijn zeldzaam. De belangrijkste plaatsen van Limnos worden verbonden door bussen. Echter de bussen  rijden niet vaak, meestal slechts eenmaal per dag. Er is geen bus naar de luchthaven op Limnos.