Naturisme vakantie op Skiathos

Naturisme Skiathos
Naturisme is officieel toegestaan op Skiathos, het meest westelijke Griekse eiland van de Sporaden groep. Het enige officiële naaktstrand op het eiland is Little Banana Beach. Het strand is omzoomd door bossen en vanaf het strand heeft u een werkelijk schitterend uitzicht op de Aegeïsche zee en het vasteland.Skiathos is een weelderige, groene eiland met een oppervlakte van ongeveer 46km2 en met meer dan 60 stranden. Veel bezoekers komen jaarlijks terug naar het prachtige eiland.


Little Banana Beach is gelegen in het noordwesten van het eiland en wordt bijna geheel door naturisten gebruikt. Neem de bus tot bijna het eind van het eiland en stap uit bij bushalte 26, loop vervolgens nog een klein stukje en via Big Banana Beach (textiel strand) bereikt u Little Banana Beach. U vindt er een kleine taverne, verder geniet van één van de mooiste naaktstranden van Europa. Naast dit prachtige strand heeft u op Skiathos nog enkele mogelijk om naakt te zonnen en te zwemmen.


Elias beach is het volgende strand vanaf Mandraki Beach. U kunt er goed naakt zonnen. De rechterkant van het strand is bijna uitsluitend voor naturisten, er is tevens een strand taverne. Verbazingwekkend, dit strand is nooit druk zelfs niet in het hoofdseizoen. Het strand is 500 meter lang en er is ruimte genoeg voor iedereen. In juli en augustus kan het zowel op het Mandraki Beach als op het Elias Beach een beetje winderig zijn, maar vaak vormt dit een welkome afkoeling. Elias Beach kunt u gemakkelijk te voet bereiken. Vanaf bushalte 23 volgt u de betonnen weg langs het Caravos Hotel, verder door de dennenbossen, een zeer aangename wandeling, tot u op de onverharde weg komt. Linksaf naar Mandraki Beach en rechtsaf naar Elias Beach. Het Mandraki Beach wordt vaak aangeprezen als zijnde een naturistenstrand, maar de exploitant van de taverne is niet echt gelukkig als u uit de kleren gaat in de buurt van de taverne. Naturisten kunnen nog steeds gebruik maken van het uiterste rechtse gedeelte van het strand en dat zonder problemen. Andere stranden waar naturisten graag verblijven zijn Aselinos Beach en Ligharies Beach. Het zandstrand van Aselinos ligt op ongeveer 13,5 kilometer noordwestelijk van de stad Skiathos, aan de noordwestelijke kust van het eiland. Ligbedden en parasols zijn aanwezig.


De zee is glashelder en zeer schoon, het strand zeer rustig en ver weg van het lawaai van de populaire badplaatsen, welke zijn gelegen aan de zuidelijke kust. Tijdens noordelijke winden moet u echter voorzichtig zijn, de zee wordt erg onrustig met hoge golven. Mooi en afgelegen is het Ligharies Beach. Het strand is ideaal voor individualisten en gelegen op een afstand van 12 kilometer noordwestelijk van de stad Skiathos. Het strand ligt op 6 kilometer van Katsaros in een wilde en exotische natuurlijke omgeving. Echt een plek om te ontspannen en te genieten van het strand, zonder grote menigten en ver van het lawaai van de eerder genoemde drukke badplaatsen aan de zuidkust van Skiathos. Het rechter gedeelte wordt weer gebruikt door naturisten.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.