Kythnos Griekenland, weekendbestemming voor Atheners

Chora
Vanwege de nabijheid van Athene is Kythnos in Griekenland een frequente zomer weekend bestemming voor de Atheners. Kythnos is een prachtig eiland met ontspannende stranden en traditionele stijl. Ideaal voor gezinnen met kinderen en romantische koppels op zoek naar privacy, dit Griekse eiland is bereikbaar per veerboot vanuit Piraeus en Lavrion, twee havens in Athene. Aan de noordzijde van Kythnos ligt het dorp Loutra, bekend om zijn thermale bronnen. Vakantie in Kythnos is een geweldige ervaring die totale privacy kan bieden. Bijna alle dorpen van Kithnos zijn klein en rustig. De belangrijkste dorpen zijn gelegen aan de kust, met uitzondering van Chora en Driopida die bergachtig zijn. alleen in de zomer komen de dorpen tot leven als de toeristen komen.
Chora is een klassieke Griekse stad op een eiland, compleet met witte huizen, kleurrijke bloemen en ongerepte kerken, Chora stad op Kythnos is zeer schilderachtig. De smalle straatjes en schilderachtige pleintjes zorgen voor een heerlijke sfeer uit het verleden in combinatie met de heel moderne en goed uitgerust restaurants.

Enkele van de meer bekende kerken die een bezoek rechtvaardigen zijn de kerk van Agia Triada, de kerk van Agios Panteleimon, de kerk van Metamorfosis en ook de kerk van Ioannis. Een interessante feit over deze kerken, ze werden gebruikt door zowel de de katholieke als orthodoxe pelgrims. De katholieken bidden in de linkerkant van de kerk en de orthodoxen rechts. De Agia Triada (heilige drie-eenheid) kerk is de oudste van allemaal. 
Op slechts 4,5 km van de stad Chora ligt Loutra, het dorp is beroemd om zijn thermale bronnen en het veronderstelde geneeskrachtige water. Enkele beroemde stranden in de buurt van Chora zijn Episkopi, Apokrousi en Martinakia, die allemaal gemakkelijk zijn te bereiken. Gelegen op slechts 8 km van de haven van Kythnos is Chora  een ideale eerste stop op het eiland.

Driopida, gelegen tussen de eilanden  Kea en Serifos op het westelijk deel van de Cycladen, het eiland trekt groot aantal toeristen in de zomer. Het kleine traditioneel dorp in het zuiden van Messaria was het administratieve centrum van het eiland. De witgekalkte huizen van het dorp hebben betegelde schuine daken in plaats van de platte daken van Messaria. Het meest opvallende kenmerk van het dorp zijn de nauwe straatjes en de wind die waait rond de huizen. Het meest bezocht op Kythnos is de oude grot van Katafiki in Driopida. Het is een van de grootste grotten in Griekenland, die werd gebruikt als schuilplaats door de lokale bevolking in tijden van aanvallen.  De grot was een ijzermijn in het begin van de 20e eeuw, maar is later uitgegroeid tot een toeristische attractie.
Loutra is een van de belangrijkste dorpen op Kythnos. Loutra ligt in het noord-oosten van het eiland, op ongeveer 5 km van het dorp Chora en op 11 km van de haven van Merihas. Zijn naam betekent baden, een duidelijke toespeling op de thermale bronnen van het gebied, waarvan de helende eigenschappen al bekend zijn uit de oudheid. Hoewel Loutro een klein dorp is en gelegen aan een natuurlijke baai, is het een populaire badplaats.  Loutro en de haven van Merihas, zijn de unieke plaatsen voor enig avondvermaak. Er is een goede variëteit aan restaurants en clubs, die vooral​​bekend zijn om hun vriendelijke sfeer. De oudere bezoekers van Kythnos kiezen meestal voor Loutra en de jongeren kiezen liever Merihas voor hun vakantie.
Andere dorpen op Kythnos zijn het eerder genoemde Merihas, Kanala, Agia Irini en Agios Dimitrios.
De stranden op Kythnos zijn rustig en ontspannend. Sommige Kythnos stranden zijn zandstranden en anderen zijn kiezelstranden, maar ze zijn allemaal sfeervol. Het meest indrukwekkende strand is Kolona en het meest populaire is Loutra, omgeven door familie hotels, traditionele tavernes en cafetaria's.

Inmiddels al een vlucht geboekt, maar nog op zoek naar een leuke accommodatie, kijk dan eens hier.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.