De vijf beste kustplaatsen van Griekenland

Griekenland en zijn eilanden, een heerlijk klimaat, prachtige zeeën, een levendige cultuur en zeer divers. Echter, een dergelijke verscheidenheid veroorzaakt ook een dilemma, waar moet u u naar toe.
De meest populaire opties liggen aan de kust van het mooie vasteland van Griekenland en haar exotische eilanden. Iedereen heeft een eigen voorkeur, om u wellicht toch een beetje te helpen heb ik een lijst voor u samen gesteld van het beste wat Griekenland heeft te bieden.


  • Athene, iedereen die een bezoek aan Griekenland brengt zou eigenlijk naar Athene en dat is nog best handig ook, omdat internationale vluchten vaak via Athene gaan. Bekend is Athene om zijn prachtige architectuur, met inbegrip van het theatergebouw Odeion (of Odeon) van Herodes Atticus, het Pantheon en zelfs de wereldberoemde Akropolis. Natuurlijk Athene is 3.000 jaar geschiedenis, maar het biedt ook volop mogelijkheden voor watersport, fantastische restaurants, prachtige stranden en een indrukwekkend nachtleven.
  • Oia, Santorini is misschien wel de mooiste stad van heel Griekenland. Beroemd om zijn witte architectuur en blauw-overkoepelde kerken, gelegen op een klif en met uitzicht op de turquoise Middellandse Zee. Oia is de perfecte plek om een ​​rustige vakantie uit de moderne wereld te genieten, maar er zijn tal van winkels, restaurants en andere activiteiten, die u bezig kunnen houden. De stad kan ook worden gebruikt als een soort basiskamp voor wie op zoek is naar de vele spannende wandelpaden van Santorini, een eiland gevormd uit vulkanisch gesteente. Als u echter slechts één dag naar Oia kunt gaan, zorg dat u de spectaculaire zonsondergang kunt zien.
  • Chora, Mykonos, beroemd om zijn exotische cultuur, is Mykonos waarschijnlijk een van de meest bekende locaties in Griekenland. Terwijl de stad, lokaal bekend als Chora en vaak de plek als mensen praten over Mykonos, in plaats van over het hele eiland. Een kosmopolitische stad Chora, combineert traditionele Griekse cultuur met aspecten van de hedendaagse levensstijl. Chora is wereldberoemd om zijn legendarische nachtleven. Samen met zijn levendige sfeer, is Chora ook een gewoon mooie stad met prachtige architectuur. Echter de meeste toeristen komen voor de stranden, met tal van opties op slechts een korte afstand buiten de stad.
  • Kissamos, Kreta is de thuisbasis van vele wonderen en is een eiland dat u niet mag missen. Aan de noordelijke kust ligt de stad Kissamos, een afgelegen perfecte plek. Kissamos is een echt authentiek Grieks dorp, met de traditionele cultuur, prachtige landschappen in de verte en een breed scala aan archeologische geschiedenis.
  • Rhodos stad, Rhodos, een verblijf in de oude binnenstad van Rhodos is een unieke en ongeëvenaarde ervaring, dankzij de geschiedenis van deze geweldige locatie. Stap terug in de tijd als u door de oude straten wandelt. De stad heeft veel bewegingen, heersers en evoluties gezien, maar heeft zijn oude uitstraling en architectuur weten te behouden. Het is inderdaad een van de best bewaarde middeleeuwse steden in Europa, het geeft u niet alleen het gevoel dat u in een ander land woont, maar ook in een andere tijd leeft.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.