Kalavryta een bergstadje in Griekenland

Mega Spileo
Kalavryta in Griekenland is een klein bergachtig stadje aan de noordelijke kant van de Peloponnesos en omgeven door een prachtig landschap.  Kalavryta is een populaire wintersport bestemming in Griekenland als gevolg van het skicentrum dat op de hellingen van de berg Helmos ligt. Tijdens een rit door de stad zijn er vele interessante bezienswaardigheden, waaronder het klooster van Mega Spileo, gebouwd tegen de helling van een berg, het historische klooster van Agia Lavra waar de Griekse revolutie van 1821 voor het eerst werd verklaard en de wonderbaarlijke grot van de meren.
De belangrijkste gebeurtenis in de geschiedenis van Kalavryta vond plaats in december 1943, de nazi troepen doodden alle mannelijke inwoners en staken het dorp in brand. Een Holocaust monument ligt op een heuvel boven het dorp om deze tragedie te herdenken. Opmerkelijk in Kalavryta, in het klooster van Agia Lavra, werd ook de Griekse revolutie tegen de Ottomanen uitgeroepen op 25 maart 1821. Na een lange periode van lijden, zijn de gezinnen erin geslaagd om te overleven en hun traditionele leven weten te behouden.
Kalavryta is ongeveer 3 uur rijden van Athene, gelegen in een bergachtig gebied in de Peloponnesos. Het is een klein dorp omgeven door weelderige groene bossen en steile bergen. Het dorp Kalavryta heeft een mooie toeristische infrastructuur zonder afbreuk te doen aan de natuurlijke schoonheden.
In het dorp verspreid zijn verschillende restaurants, voldoende accommodatie en verschillende souvenir winkels. In de winter kunt u prima skiën in de prachtige bergen van Kalavryta.  Het Helmos Ski Center is uitgegroeid tot het boegbeeld van de regio, het trekt duizenden toeristen per winter en het bevindt zich op korte afstand van het dorp. De Vouraikos kloof is een andere bekende attractie, het strekt zich uit tussen de berg Helmos en de berg Erimanthos. De 40-km lange rivier doorkruist bosland, steile kliffen en vormt diverse watervallen. Als u niet houdt van wandelen, kunt u de kloof oversteken met een kabelbaan trein. De trein gaat van Kalavryta naar Diakofto, de afstand van ruim 22 kilometer wordt afgelegd in zo'n 60 minuten, voor een enkele reis betaalt u € 9,50 en voor een retour ticket € 19,-. In het weekend zijn er vijf vertrektijden vanuit Kalavryta (09:57, 12:27, 14;30, 15:50 en 16:50 uur), van maandag t/m vrijdag zijn er drie vertrektijden vanuit Kalavryta (09:57, 12:27 en 15:50 uur). Natuurlijk moet u ook tijdens uw wintervakantie naar het monument van de Holocaust, het Paleis van Paleologina, het klooster van Agia Lavra en het klooster van Mega Spileo.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.