Nafpaktos een pittoreske plaats op het vasteland van Griekenland

Nafpaktos
Nafpaktos is een van de meest pittoreske plaatsen op het vasteland van Griekenland en nog steeds niet erg bekend bij buitenlandse toeristen. Nafpaktos in Griekenland weet haar bezoekers te verleiden met een kleine Venetiaanse haven, de ontspannende stranden en de groene omgeving. De haven is de meest pittoreske plek van de stad. Een lange schoon strand begint bij de haven en strekt zich lang uit.
Op de heuvel boven de stad, staat een imposant Venetiaanse kasteel gebouwd in het jaar 1407, met een prachtig uitzicht op de zee en de tegenoverliggende kusten van de Peloponnesos. Bij de poort vindt u een standbeeld van Cervantes, die zijn arm verloor in een marine gevecht om Nafpaktos. 
Een wandeling rond de haven is een leuke manier om de dag af te sluiten in een van de pittoreske cafés. Nafpaktos is ook een ideale locatie voor het maken van excursies in de regio, naar Delphi, Olympia, Mesolongi en de vele kustdorpen. Nafpaktos heeft een intense Middeleeuwse stijl en een ontspannen sfeer. Nafpaktos is een charmante bestemming gelegen in de buurt van de Golf van Korinthe. Het ligt op een uitbundige plantaardige helling en vormt een perfecte combinatie tussen zee-en berglandschappen. De badplaats ligt op 42 km van Mesolongi en op 10 km van Antirio. Nafpaktos is een drukke stad, met voldoende accommodatie voor alle smaken en budgetten, evenals een grote verscheidenheid aan restaurants, cafés en winkels. Het is een ideale plek voor diegenen die op zoek zijn naar alternatieve vormen van toerisme, daarnaast kan Nafpaktos het hele jaar door bezocht worden. Vooral in de winter is Nafpaktos populairder geworden. Nafpaktos ligt op slechts 30 km van de mooiste bergachtige regio van West Griekenland.
De mooiste kust van Nafpaktos is het kiezelstrand recht tegenover de oude haven. Het kristal heldere water en de middeleeuwse omgeving maken dit strand tot een populaire plek om te ontspannen.
Andere stranden zijn gelegen op berijdbare afstand vanaf het centrum van de stad en voorzien van allerlei faciliteiten. 

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.