Ios een populaire Griekse vakantiebestemming onder jongeren

Ios behoort tot de Griekse Cycladen eilandengroep en is vooral onder jongeren, een populaire vakantiebestemming. Terwijl in de jaren 1970, meestal hippies naar kwamen Ios, zijn er nu meer pakket toeristen, die op zoek zijn naar avontuur. De toeristen komen hoofdzakelijk uit Noord Europa en Italië. Ios is niet een echt groen eiland. Het vrij kale landschap doet echter niets af aan de natuurlijke schoonheid. Het wemelt van de mooie plekjes en vooral de prachtige stranden. Een van de mooiste plaatsen om te zwemmen is gelegen, nabij het prachtige ongeveer 1 km lange Mylopotas zandstrand. De hotels hebben zich met respect voor de natuur aangepast aan de Cycladen architectuur. Populaire en prachtige stranden zijn ook te vinden in andere delen van Ios, voorbeelden zijn de stranden van Gialos, Koumbara of Kolitzani . Koumbara is ook bij de naturisten populair.
Wilt u  na een turbulente nacht liever ontspannen in een afgelegen baai dan is het lange Agia Theodoki strand aan de noordkust of de baai van Psathi, ook populair bij surfers, een goede optie.
Het leven op Ios speelt zich hoofdzakelijk af in de gelijknamige hoofdstad van het eiland. u kunt Ios bereiken via een steile stenen trap of met de bus. Vooral in de zomermaanden en dan met name in de avonduren veranderd Ios in één partyzone. Jonge mensen drinken, dansen, hebben plezier en ontmoeten andere toeristen. Het charmante stadje herbergt ook een aantal interessante gebouwen. Bijvoorbeeld de oude Agia Aikaterini of Gremiotissa kerk met zijn blauwe koepel. Wilt u een strandvakantie, met spannende feestavonden en een beetje Griekse beschaving, dan moet u op vakantie naar Ios.