Monemvasia Griekenland een van de meest romantische plekken

Monemvasia is een historische  middeleeuwse vestingstad en gelegen op een rotsachtig eiland in het zuidoosten van de Peleponnesos. Deze fantastische plek werd oorspronkelijk gebouwd in de Middeleeuwen en is sindsdien permanent bewoond gebleven. Tegenwoordig zijn de meeste van de oude herenhuizen omgebouwd tot pensions en boutique hotels.Buiten de rots vindt u de moderne stad, met vele toeristische voorzieningen. Een vakantie in Monemvasia kan worden gecombineerd met uitstapjes naar Gythio, Mystras, Neapolis en andere regio's in Zuid-Peloponnesos. Monemvasia is eigenlijk verdeeld in twee delen, een boven en beneden gedeelte, Palia Monemvasia (Kastro), de middeleeuwse stad en Nea Monemvasia, de moderne stad.
Palea Monemvasia is de naam van het kasteel. Deze plaats heeft een middeleeuwse charme die bezoekers trekt uit verschillende delen van de wereld. Het kasteel natuurlijk gebouwd ter bescherming, daarnaast werd er een ophaalbrug gebouwd en werden de muren versterkt. Als u met de auto komt, kunt u dichtbij het kasteel parkeren. U kunt het echter ook achterlaten in Nea Monemvasia, in 20 minuten loopt u dan naar het kasteel.  Er is ook een heel frequente mini-bus service. Palea Monemvasia is sfeer proeven en genieten van de oude ongerepte gebouwen,  er zijn ook bars en restaurants met uitzicht over de zee, ze bieden een prachtig uitzicht tijdens de zonsopgang en de zonsondergang. De vele antieke kerken, zoals Agia Sofia, daterend uit de 12e eeuw, Agios Nikolaos, Panagia Chrissafitissa en Panagia Myrtidiotissa, ook wel bekend als Panagia Ktitikia, combineren Byzantijnse en Venetiaanse elementen en zijn ook een bezoek meer dan waard, als u een bezoek brengt aan Palaia Monemvasia. Ten slotte is er de grootste en belangrijkste kerk, de 13e-eeuwse kathedraal van Christus Elkomenos.
Nea Monemvasia is het nieuwe moderne gedeelte van Monemvasia. Nea Monemvasia is ook bekend als Gefira. In Nea Monemvasia kunt u verblijven in hotels, appartementen, kamers die te huur worden aangeboden en er is zelfs een camping. Cafés en bars zijn er in overvloed. Het zijn soms grote uitgaansgelegenheden, met live muziek en ze sluiten vaak laat in de avond. Er zijn verschillende stranden in Monemvasia die u kunt bezoeken tijdens uw verblijf. Sommige stranden beschikken over diverse toeristische faciliteiten, terwijl andere baaien juist afgelegen liggen.
Sommige stranden bieden een mooi uitzicht op de rots van Monemvasia, zoals het Pori strand.
Hieronder vindt u een lijst met de beste stranden in Monemvasia Griekenland.
Het eerder genoemde Pori strand op slechts een paar kilometer afstand van de stad Monemvasia. Het strand heeft ligbedden, ligstoelen en parasols. Hoewel het dorp dichtbij is gelegen, heeft het de oude sfeer weten te behouden en is de omgeving nog steeds ongerept. Het Pori strand heeft veel te bieden, die het de toeristen gemakkelijk maakt, zoals een supermarkt, autoverhuurbedrijven en een breed aanbod van restaurants, bars en tavernes waar u heerlijke visgerechten en andere typische lekkernijen kunt bestellen. Het Pori strand is een mix van een oude sfeer en de meest moderne faciliteiten.
Een ander populaire strand is, het lange zandstrand van Xifias, gelegen op 7 km ten zuidwesten van de stad Monemvasia. Het ligt dicht bij de dorpen Agia Paraskevi, Nomia en Agios Stefanos. Het grote voordeel van dit strand is dat er accommodatie aanwezig is. Buitenlanders hebben er zelfs hun tweede woning gekocht. Een van de dichtstbijzijnde stranden, naast de haven van Mandraki, is het Mandraki strand, ideaal voor gezinnen met kinderen, er zijn diverse voorzieningen aanwezig. Het helder blauwe water en het prachtige uitzicht zijn redenen om naar Mandraki te gaan. De plaatselijke zoete honing en de natuurlijke olijfolie zijn van uitstekende kwaliteit. In Mandraki hebben toeristen de mogelijkheid om deze lokale schatten te proeven en te delen met vrienden als souvenir. De restaurants bieden heerlijke gerechten tegen betaalbare prijzen.