Vakantie op de eilanden van de Dodekanesos in Griekenland

De eilandengroep Dodekanesos wordt gevormd door 12 hoofd eilanden en door 160 kleinere eilandjes. De eilandengroep ligt in het oostelijke gedeelte van de Egeïsche Zee van Griekenland. Bekend zijn de eilanden: Kos Kalymnos, Karpathos, Symi, Rhodos, Léros en Tílos. Op de Dodekanesos  kunnen de vakantiegangers genieten van de aangename warmte, kristalhelder water en ongerepte natuur. De Dodekanesos worden in het bijzonder gekenmerkt door kleine bergen en schilderachtige vissersdorpjes en historische gebouwen zoals kerken en kloosters. Cultuurliefhebbers komen ook volledig aan hun trekken. De Dodekanesos is ook bekend om zijn vriendelijke mensen en heerlijke typische gerechten.
Op de Dodekanesos is er voor elk wat wils. Elk eiland heeft zijn eigen unieke charme en aantrekkelijke bestemmingen. De uitgestrekte stranden nodigen niet alleen uit om te zonnen, zwemmen en te vissen, maar ook voor andere activiteiten in het water. Talloze baaien, natuurschoon en een fantastische warme zeilwind maken uw vakantie op de Dodekanesos tot een ware belevenis. Op de Dodekanesos vindt u nog ongerepte natuur. Dodekanesos betekent eigenlijk de 12 eilanden. Ze strekken zich, in de vorm een halve maan, van Kreta tot aan het vasteland van Turkije. De eilanden liggen vrij dicht bij elkaar en kennen vaak een arme vegetatie, deels bebost. Op de Dodekanesos vindt u berglandschappen, cypressen, kleine havenplaatsen en fantastische stranden.
De beste vis wordt geserveerd in een kleine taverne op het eiland Telendos, direct aan het strand. Bezoekt u de Dodekanesos, is vooral Kos een genot om te bezoeken. Hier kunt u wandelen in de oude stad en kunt u in één van de bars in ontspannen sfeer genieten.  De eilandbewoners zijn gezellig en gastvrij zoals de traditie in Griekenland en onder het genot van een glaasje ouzo en een heerlijke maaltijd kunt u de dag heerlijk afsluiten.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.