De kleine Cycladen


Volg mij op een snelle reis naar de kleine Cycladen en geniet verleidelijke plekken door de zee, kristalhelder water, prachtige zandstranden, schilderachtige witgekalkte huizen en de mooiste zonsondergangen die u ooit zult ervaren.
  • Donoussa is het eiland waar Dionysos, Ariadne verborg zodat Theseus haar niet kon vinden. Donoussa is gelegen op het noordoostelijke deel van de kleine Cycladen, ongeveer 14 nautische mijlen ten noorden van Amorgos en 15 ten oosten van Naxos. Het eiland herbergt  tal van kleine witte huizen, die goed verborgen liggen aan pittoreske paden en versierd zijn met mooie bougainvilles. De heuvels zijn bedekt met cederbomen. Ongeveer 163 permanente bewoners wonen in de vijf kleine pittoreske dorpjes: Stavros, Kaloritissa, Troulos, Mesaria (Charavgi) en Mersin. Tijdens de Romeinse tijd was het een plek voor verbanningen, later werd het een verborgen plaats voor piraten. Donoussa werd wereldberoemd in het begin van de Eerste Wereldoorlog (1914) toen de Duitse kruiser Goeben Donoussa's haven binnenvoer achtervolgd door de Engelse vloot.
  • Koufonisia is een kleine, hemelse groep van twee eilanden met ongeveer 366 inwoners, gelegen aan de westkant van Amorgos en de zuidoost kant van Naxos. Pano Koufonisi heeft zijn haven gebouwd op de zuidwestkust van het eiland en is een levendig voorbeeld van de Cycladische architectuur, terwijl Kato Koufonisi slechts een klein aantal landelijke huizen, voornamelijk bewoond tijdens de zomermaanden en de beroemde taverne Venetsanos herbergt. Met zijn gouden stranden en rotsen die vrijwillig zijn aangetast door de zoute en kristalheldere Griekse wateren, is Koufonisia is een magische bestemming voor uw zomervakantie. Op Pano Koufonissi de Noordkaap, kunt u verschillende zee grotten ontdekken,de verschillende kerken zijn de moeite waard. Vergeet niet om uzelf te verfrissen met een koel en lekker drankje in Mylos, een traditionele windmolen die is gerenoveerd in een bar.
  •  Schinoussa, met zijn vele schiereilanden en baaien, lage heuvels en kleine valleien, ligt ten zuiden van Naxos, tussen Koufonissia en Heraklia. Er wonen ongeveer 206 permanente bewoners. De haven van het eiland is Mersini, een geheime plek voor schepen die varen op de Egeïsche Zee. Op 1.200 meter van de haven heeft u de gelegenheid om Chora of Panagia te bezoeken en te genieten van het panoramisch uitzicht, terwijl Messaria een goede optie is voor zomer plezier en ontspanning. Een bezoek moet u eigenlijk brengen aan de Maagd Maria kerk in Messaria en de kerk van Panagia Akathis in Chora, terwijl u in het folklore museum gereedschappen en gebruiksvoorwerpen, evenals de traditionele kostuums uit de oudheid kunt bewonderen. Het eiland heeft ook nog drie molens en twee grotten.
  • Iraklia het meest westelijke eiland van de kleine cycladen ligt 18 nautische mijlen van de Chora van Naxos, 6 ten oosten van Ios en 19 van Katapola Amorgos. Hoewel het een bergachtig eiland is, heeft Iraklia een rijke vegetatie. Agios Giorgios, Panagia of Pano Mera en Agios Athanasios zijn de belangrijkste nederzettingen met zo'n 151 inwoners.
  • Keros is een rotsachtig eiland, tegenwoordig onbewoond en op zo'n 1,5 nautische mijlen ten zuidoosten van Koufonisia. De contouren van het eiland zijn zeer indrukwekkend, omdat het lijkt op een vrouw, liggend op haar rug. 

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.