Tips eilanden Griekenland

Knossos Kreta
De grote Griekse zomer is nu in volle gang en als de zon schijnt, loopt de temperatuur hoog op. Miljoenen toeristen trekken dan naar de Griekse eilanden, op zoek naar unieke vakantie herinneringen. Met zoveel dingen te doen, kan het moeilijk zijn om juist iets extra speciaals uit te kiezen. Daarom heb ik zes speciale activiteiten voor u uitgekozen op zes eilanden.





  1. Santorini, het eiland Santorini heeft een nogal gewelddadige geologische geschiedenis. Duizenden jaren geleden, creëerde één van de grootste uitbarstingen op de planeet, donkere kliffen en rode stranden, waar het eiland ook nu steeds bekend om is. Tijdens het proces van uitbarsting, stortte de vulkaan in zichzelf. De oceaan kon toestromen en er ontstond een caldera (complexe strato vulkaan). Onder de golven van de caldera vindt u vulkanisch en voedselrijk water geliefd bij de vissen, dieren en planten. Duiken is hier echt een traktatie, een breed scala aan vissoorten evenals onderwater planten en schaaldieren. De ineenstorting van de vulkaan ook gezorgd voor dramatische en prachtige onderwater landschappen, compleet met grotten, loopgraven, poorten en rotsformaties zoals u nergens anders in Griekenland kunt vinden.
  2. Zakynthos, of u nu 18 jaar of 80 jaar bent somt moet u gewoon los worden gelaten om te ontstressen en lekker te ontspannen. Een lekker feest zal u daar zeker bij helpen en Zakynthos is een echt feest eiland. Clubs, bars en tavernes verwelkomen u met een cocktail en het beste op Zakynthos, hoewel de zon opkomt gaat het feest gewoon door. Met levendige stranden en een scala aan activiteiten, zoals jetskiën, quad rijden of één van de beroemde waterparken, er is genoeg te doen op het eiland, tenzij u door uw kater moet stoppen.
  3. Lefkas, als u iemand bent die regelmatig deelneemt aan sporten zoals surfen of windsurfen, dan hebt u ongetwijfeld al van Lefkas gehoord.  De stranden van Lefkas behoren tot de beste van Griekenland met glinsterende azuurblauwe blauwe wateren, rustig stromend. Echter, de belangrijkste attractie voor surfers is de harde wind. Professionals komen graag voor wedstrijden naar Lefkas. Wilt u leren surfen, er is geen tekort aan doorgewinterde instructeurs op Lefkas, die u graag de fijne kneepjes van het surfen leren.
  4. Paxos, de kleinste van de Ionische eilanden. Paxos ontvangt veel minder toeristen, dan andere beter bekende eilanden. Misschien geen bloedstollend eiland, maar wel een eiland waar u volledig tot rust kunt komen.  Alleen bereikbaar per boot, Paxos is de thuisbasis van vele charmante dorpjes, traditionele tavernes en adembenemende stranden. Paxos de ideale bestemming voor een dag, of een week en u hoeft niet te vechten om een strandstoel.
  5. Rhodos, de zon, de zee, het prachtige uitzicht en de luxe woningen, vele Griekse eilanden bieden romantische paren het ultieme vakantiegevoel. Echter, de romantische sfeer die Rhodos biedt is meer dan wat vele andere eilanden doen en er zijn een paar goede redenen voor. De belangrijkste reden is Rhodos stad, dat is de thuisbasis van de prachtige oude stad, een meesterwerk van architectonische vormgeving. Vol kronkelende zijstraten, bloemmanden en lieve kleine tuinen. Breng ook in de avond wat tijd door in de oude stad, verlicht is het nog mooier dan overdag.
  6. Kreta, een stap terug in de tijd. Kreta heeft een van de langste en meest fascinerende geschiedenis in heel Europa, laat staan ​​Griekenland. Het werd gekoloniseerd door de Minoërs rond 2000 voor Christus. De Minoërs werden bekend om hun extravagante paleizen en architectuur. Het zal u dus ook niet verbazen dat ze veel ongelooflijke ruïnes voor u  hebben achtergelaten, om te bekijken. Hoewel er op Kreta veel plaatsen zijn om te bezoeken, mag u het eiland niet verlaten voordat u een bezoek heeft gebracht aan Knossos.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.