Evia heerlijk ontspannen nabij Athene

Karababa fort
Bent u op zoek naar een eiland voor uw volgende Griekenland vakantie, of voor een uitstapje vanuit Athene?  Vergeet dan eens Mykonos en Santorini en concentreer u op Evia ( Euboea) en haar hoofdstad Chalkis. De stad dankt zijn naam aan de oude Chalkis (Chalcis) mensen die woonden in de regio. De naam is bewaard gebleven uit de oudheid en is afgeleid van het Griekse χαλκός (Chalkos) wat betekent koper, brons, die zou zijn gewonnen in de regio, al is er geen spoor van de mijnen in het gebied. Evia is een van de gemakkelijkste eilanden, die u kunt bereiken vanuit Athene, namelijk via de brug. Hoewel Athene dichtbij ligt, heeft Evia de charme en kosmopolitische sfeer van het eiland weten te behouden. In slechts 45 minuten tot een uur, komt u met de auto vanuit Athene op het eiland Evia in een andere wereld. Dus de volgende keer dat u bent in Athene en u wilt een dag of enkele dagen ontsnappen, breng een bezoek aan Chalkis, waarbij u onderstaande hotspots niet mag missen.

  • Natuur moet u naar het Karababa fort. Het fort is een prachtig Venetiaans fort, op de top van de heuvel van Kanithos. Van hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de golf van Evia. Volgens het Griekse ministerie van cultuur werd het fort waarschijnlijk gebouwd door de Turken in 1684 met het oog om Chalkis te beschermen tegen de Venetianen, maar de architectonische vorm is meer Venetiaans dan Turks. 
  • Paralia de promenade, probeer er een van uw favoriete cocktails. Hier komt de lokale bevolking om te drinken, praten en te dansen tot 04:00 uur in de vroege ochtend. Loop langs de boulevard dag of nacht en omarm de diversiteit in de opties voor het ontbijt, lunch of diner terwijl u geniet van een adembenemend panoramisch uitzicht.
  • Vergeet niet om te kijken naar de mysterieuze wateren vanaf de Negroponte brug. De lokale bevolking noemen ze gekke wateren en er is een reden. Vraag de lokale bevolking en zij zullen u vertellen, dat het water zes uur noordwaarts en zes uur zuidwaarts stroomt en tussen deze wisseling staat het acht minuten stil.
  • De strandbars. Neem u een frappe of de meer bekende freddo in een van de bars, op een strandbedje met een geweldig uitzicht op de zee en dat slechts voor zo'n € 2,-.  Dit is een ideale bestemming waar u kunt luisteren naar de klanken van ontspannende muziek zowel binnen of net buiten de bar. Volgens de plaatselijke bevolking staat dit strand gebied bekend als een van de schoonste stranden. In elke bar aan het strand vindt u een geweldige sfeer. Probeer er te zijn voor zonsondergang, zodat u ook van dit spektakel kunt genieten.
  • Bezoek de oude ruïnes in Eretria. De stad Eretria, was een stad die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de Griekse beschaving. Eretria is een van de Griekse steden, die schepen naar de Trojaanse oorlog stuurde. In de 8e eeuw voor Christus waren Eretria en haar naaste buur Chalkis rivalen, maar ook krachtige en welvarende handelssteden. Twee van de meest belangrijke historische bezienswaardigheden van het gebied zijn het oude theater en de tempel van Apollo. Tegenwoordig biedt de stad Eretria prima stranden en zomervertier.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.