Arnitha klein boerendorp op Rhodos

Het kleine dorp Arnitha met ongeveer 300 inwoners ligt in het  zuidwesten op het eiland Rhodos. Arnitha is een klein pittoresk dorpje verscholen tussen de heuvels, aan de linkerzijde van de weg van Gennadi naar Apolakkia. Het dorp met de kleine witte huisjes is een traditioneel dorp in de Dodekanesos. Een natuurlijke bron "Kato Vrisi" kunt u vinden bij de ingang van het dorp, een verfrissende welkom voor bezoekers. Aan het eind van het dorp, neem de weg berg opwaarts, staat de kleine tabernakel van Saint Niconosâ (13de eeuw). Van daaruit heeft u een panoramische uitzicht op de zee, maar ook op de bergen van Mesanagros en het klooster van de Maagd Maria "Skiadeni". In het centrum van het dorp, kunt u de tempel van Sint George vinden. Sint George is de patroonheilige van het dorp (19de eeuw). Een interessante route is de route  naar het Skiadeniâ klooster door de bergen  en naar de tabernakel gewijd aan Sint Theodoros (20e eeuw) in de regio Katakalos.
Precies op het kruispunt van wegen die leidt naar  Istrios, op een kleine heuvel staat de tabernakel van de profeet Ilias, gebouwd in de 19e eeuw. Het uitzicht is uniek. De omgeving bestaat uit vruchtdragende bomen en landbouwgrond. Een bezoek aan het gebied Fountana-Vodi, met diverse watervallen en een naaldbomenwoud moet zeker op uw programma staan. Er is ook een kloof in Kleisoura. Er zijn vele landweggetjes voor degenen die graag wandelen.
De taverne Platanos, op de weg van Arnitha richting de hoofdstraat Apolakkia-Gennadi, is een tip in dit gebied. Onder oude platanen in de buitenlucht worden allerei heerlijke Griekse gerechten geserveerd.