Mooie stranden op Zakynthos

De mooiste stranden op het Griekse eiland Zakynthos zal ik hieronder beschrijven, zodat het voor u gemakkelijker is om een juiste keuze te maken.
De stranden Alykes en Alykanas in het noordoosten van Zakynthos vormen één lang zandstrand (ca. 3 km lang). De beroemde blauwe grotten en het schipbreuk strand (Navagio Beach) zijn gemakkelijk bereikbaar. 

Alykes is een kleine plaats met een grote verscheidenheid aan bars, restaurants, tavernes, winkels en supermarkten, veelal gelegen aan de hoofdstraat. Alykes is een populair vakantieoord voor gezinnen en romantische koppels, veel bezoekers keren jaarlijks terug, dankzij het goede klimaat, prachtige strand en ook groene berglandschap. Het strand van Alykes is geschikt voor alle zwemmers en het water (ondiep) is veilig voor kinderen. Alykanas is een badplaats omringd door olijfbomen en een groen landschap. Er zijn verschillende bars, tavernes en restaurants, zeker voor ieder wat wils! 

Alykanas is bekend vanwege een aantal restaurants die gespecialiseerd zijn in visgerechten. Veel toeristen vinden de korte loopafstand van Alykanas naar Alykes erg plezierig, zo kunnen ze immers gebruik maken van alle faciliteiten. 

Het strand van Argassi ligt in de gelijknamige badplaats in het zuidoosten van Zakynthos.  
Het zandstrand heeft tal van baaien, om te ontdekken en watersportmogelijkheden voor de actieve vakantieganger. De badplaats is hard op weg om een van de meest populaire op het eiland te worden, maar Argassi is er toch in geslaagd ondanks de vele winkels, disco's, restaurants en bars, evenals de traditionele Griekse tavernes haar oorspronkelijke karakter weten te behouden. Uw kinderen zullen zich vermaken tijdens een rondje minigolf, in het speelkasteel en in de kinderboederij. Hoewel Argassi best een levendige badplaats is, heeft het nog steeds een aantal rustige gebieden en daarmee geschikt voor gezinnen, koppels en jongeren.

Het strand van Bouka ligt net ten noorden van Tsilivi en nabij Tragaki. Het strand van Bouka is charmant, het is een klein zandstrand met kristalhelder water. Het strand van Bouka is rustig, ideaal voor degenen die willen zonnen of zwemmen in alle rust. Andere grotere stranden zijn gemakkelijk bereikbaar.  Bouka is een kleine, rustige plaats met een schilderachtige kleine vissershaven. Griekse tradities en rust ondanks het feit dat Bouka in de buurt ligt  bij de drukkere badplaats Tsilivi. Iedereen die op zoek is naar een plek om te ontspannen, zal zeker niet teleurgesteld worden in Bouka.

Gerakas wordt vaak bestempeld als het beste strand van het eiland en elke bezoeker kan direct begrijpen waarom. Het strand van Gerakas behoort tot de mooiste van Europa. Omgeven door natuurlijke schoonheid en de algehel rust draagt bij aan de charme van dit strand. Het is een lange baai van gouden zand, met ondiepe veilige wateren en lage kliffen die het strand een gevoel van afzondering geven. Dit strand is niet alleen een favoriet bij toeristen, maar het is ook de plaats waar de bedreigde Caretta Caretta zeeschildpadden hun eieren leggen, iedereen wordt verzocht om voorzichtig te zijn met de eieren en de zeeschildpadden niet te verstoren. Hierdoor zijn er geen watersportmogelijkheden, een tweetal tavernes zullen zorgen voor verfrissingen en versnaperingen.

Laganas is het meest populaire strand van het eiland en ook het meest levendige en drukste resort op Zakynthos.  Het prachtige strand is een lange strook van 5 km, zacht gouden zand, langzaam aflopend in het heldere warme water. Er zijn vele bars, restaurants en tavernes langs het strand en de winkels zijn ook gemakkelijk te bereiken. Een groot voordeel van deze badplaats, alle voorzieningen liggen op loopafstand. 
Navagio betekent schipbreuk in het Grieks, dit strand ligt aan de noordwestkust en is één van de meest gefotografeerde stranden ter wereld. Dit strand is alleen bereikbaar per boot. 
Het smokkelaarsschip liep op de klippen en werd vervolgens door de bemanning verlaten. Het schip werd vermoedelijk gebruikt om sigaretten te smokkelen. Dit strand bestaat uit witte steentjes en een kleine strook zand, het wordt omgeven door prachtig turquoise water. U moet het met eigen ogen zien, een absolute must see voor elke vakantie op Zakynthos.
Porto Koukla wordt beschouwd als een van de beste stranden van Zakynthos, Griekse traditie en rust, perfect voor iedereen die wil ontspannen, zonnebaden en zwemmen met een prachtige omgeving op de achtergrond. Er zijn een paar tavernes en bars, u er genieten van een heerlijke maaltijd en de perfecte sfeer zal bijdragen tot een onvergetelijke avond.

Porto Roma is een pittoreske strand in het zuidoosten van het eiland en gelegen in een gebied genaamd Vassilikos. Het strand is ongerept en het hele gebied lijkt onaangetast en onontwikkeld. Ideaal als u verlangt naar een rustige dag op het strand. Het gouden zand en het kristalheldere water is veilig voor kleine kinderen. In de ochtend heeft u het strand vaak voor u alleen. Er is een bar en diverse tavernes in de buurt van het strand. 

Het Tsilivi strand is een uitzonderlijke strand en dit is erkend en bekroond met de internationale blauwe vlag award en alleen toegekend aan stranden die voldoen aan strenge criteria voor netheid. Tal van watersporten worden aangeboden op dit strand bijvoorbeeld, windsurfen, waterskiën, waterfietsen, jetskiën, paragliding en nog veel meer!

Tsilivi ligt ten noorden van Zakynthos-Stad (ca. 6 km afstand) en is een kleine en rustige badplaats. Het ligt tussen hoge rotsen in en Tsilivi Beach heeft een mooi zandstrand dat geleidelijk afloopt in zee. In de gezellige hoofdstraat zijn veel winkels, restaurants en bars te vinden. Vanuit Tsilivi kunt u ook vele interessante excursies boeken, een tocht maken door het groene achterland of diverse watersporten beoefenen.

Bent u op zoek naar een leuke accommodatie in Tsilivi. Hier vindt u mijn favorieten. 
Bent u op zoek naar een leuke accommodatie in Vassilikos. Hier vindt u mijn favorieten.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.