Mournies traditioneel stadje op Kreta

Het kleine stadje Mournies ligt op 4 km ten zuiden van Chania op het Griekse eiland Kreta. Mournies is een traditioneel stadje te midden van weelderig groen en plataan bossen. Het dorp telt ruim 6.000 inwoners en de naam is afgeleid van de vele moerbeibomen, die u verspreid in het gebied vindt.
Het dorp bestaat uit opmerkelijke villa's en herenhuizen gebouwd door de adellijke families in de 17e eeuw. Een van de opvallende gebouwen is villa Koukounara, iets ten oosten van het dorp, vele keizers, koningen, prinsen en koninginnen verbleven in villa Koukounara. Deze prachtige villa heeft een schitterende tuin, met vele bloemen, beelden en fonteinen. Inmiddels is het prachtig gerestaureerd en biedt het onderdak aan een afdeling van de Griekse marine. Mournies is ook de geboorteplaats van enkele grote Griekse politici zoals Eleftherios Venizelos. Hij leidde de revolutie van Kreta en werd president van de nieuw gevormde Griekse staat in 1913. Enkele jaren later werd hij echter vermoord. Tegenwoordig is zijn huis omgetoverd in een museum, met een mooie collectie van zijn persoonlijke bezittingen. In het dorp, vindt u verschillende kloosters en prachtige kerken.
Reguliere bussen vebinden Mournies met Chania. Verscheidene accommodaties, tavernes en een aantal bars en cafés, bieden u niet alleen onderdak, maar zorgen ook voor de versterking van de inwendige mens.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.