Finikounda Griekse charme op de Peloponnesos

Finikounda is gelegen aan de zuidelijke punt van de westelijke vinger van de Peloponnesos. Het voormalige vissersdorp is gelegen aan de verbrede kustweg en als u iets te hard rijdt kunt u het dorp zo voorbij rijden en dat zou jammer zijn.

 Finikounda is opgericht omstreeks 1850, tot 1930 was de nederzetting bekend onder de naam Taverna, omdat hier waarschijnlijk de enige taverne van de regio stond. In 1930 kreeg Finikounda zijn huidige naam.

Hoewel Finikounda in de afgelopen jaren snel is gegroeid, er zijn vele nieuwe appartementen, huizen en hotels gebouwd),  heeft de plek haar Griekse charme behouden. Er zijn geen grote toeristen complexen, ook al is het aspect toerisme in de zomer niet te missen.

De huizen staan direct aan het strand van de prachtige baai, dat langzaam afloopt in de zee (daardoor geschikt voor kinderen), zodat u van de nieuwe gebouwen bijna niets kunt zien.
Finikounda beschikt over vijf campings, vier staan naast elkaar ten westen van het dorp. De afstand bedraagt tot het centrum tussen 300 meter en 3 km. Een andere camping ligt ten oosten van het dorp op ongeveer 1,5 km afstand van het centrum. Alle plaatsen liggen direct aan de zandstranden.

Hoewel het heerlijk vertoeven is in Finikounda, is ook een goed uitgangspunt om de bezienswaardigheden van de omgeving te verkennen: Methoni met zijn goed bewaard gebleven kasteel, Koroni, de watervallen van Kazarma, de levendige typisch Griekse stad Pylos of zelfs de Navarino baai zijn vanwege de "geringe" afstand goed te bezoeken.

Als u niet alleen wilt ontspannen in Finikounda, kan gaan surfen. Een surf centrum is aanwezig, naast surfplanken kunt u er een kajak huren, of deelnemen aan een catamaran tour. Sinds een aantal jaren is er ook een duikschool in Finikounda, duikcursussen  worden aangeboden en de uitrusting kan worden gehuurd.

's Avonds kunt u terecht in diverse tavernes en kafenions (typisch Griekse koffiehuizen). daarnaast zijn er in de zomermaanden nog twee muziekbars en een discotheek. Supermarkten zijn aanwezig, een kleine ligt aan de oeverpromenade, een iets grotere in de buurt van de kerk en aan de nationale weg vindt u nog twee supermarkten. Het gemakt dient de mens, u kunt zelfs uw pizza, salade, of pasta gerecht in uw appartement of camping laten bezorgen.
Het internet heeft ook zijn weg inmiddels gevonden naar Finikounda. Naast alle campings, bieden vele restaurants en kafenions wi-fi-toegang voor de gasten.

Het eiland Schiza ligt voor de kust van Finikounda en zou een kleine reis eigenlijk waard zijn, maar helaas is het eiland verboden gebied en in gebruik als schietbaan door het Griekse leger.

Bovenstaande alinea laat u echter niet weerhouden om af te reizen naar Finikounda, geniet van de rust, het strand en de prachtige omgeving.

Op slechts zo'n 6 km van Finikounda vindt u het liefelijke bergdorpje Zizani. Ondanks de stilte, de eenzaamheid en de rust van deze plek, bent u slechts ongeveer 15 minuten rijden verwijderd van diverse mooie stranden, baaien en kleine dorpjes. Iets verder rijden en u komt in prachtige Griekse dorpjes met leuke restaurants en winkeltjes. In Villa Zizani waant u zich in het paradijs als u houdt van rust en natuur in de Peloponnesos.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.