Skala Eressos mooi zandstrand op Lesbos

Het zandstrand Skala Eressos bevindt zich in dorre westen van het eiland Lesbos.  De reis door het desolate landschap doet u niet vermoeden dat u aan het eind van de weg zo'n mooie plek zult vinden. Het 3km lange fijne grijze zandstrand Skala Eressos is een van de mooiste stranden van Lesbos. 
Het strand werd in de afgelopen jaren regelmatig bekroond met de blauwe vlag van de EU.

Het strand is grotendeels beschermd tegen de wind van de Egeïsche Zee, zodat het in Skala Eressos vaak windstil is. De diepblauwe wateren van de oostelijke Egeïsche Zee, zijn zo glad als een spiegel, vanwege de ligging in een baai.
Op het strand kunt u zelf stoelen en parasols huren en in de directe omgeving zijn cafés, bars en tavernes waar u van een heerlijke, typisch Griekse maaltijd met uitzicht op het glinsterende water kunt genieten.

Het water is ideaal voor vele soorten van watersport, maar u kunt er ook heerlijk zwemmen, snorkelen en duiken. Skala Eressos is een prima plek voor een strandvakantie.
Veel hotels bieden reizigers accommodatie in alle prijsklassen.

In de afgelopen jaren, heeft Skala Eressos zich ondanks de aanvankelijke scepsis van de lokale bevolking ontwikkeld tot een internationale ontmoetingsplaats voor lesbiennes. Ieder jaar in september, wordt het Eresso's internationale vrouwen festival gehouden

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.