Kallirachi prachtig dorp op Thassos

Kallirachi is een prachtig dorp in het westen van Thassos, gelegen tussen de vele pijnbomen en olijfgaarden in de regio. Kallirachi heeft de oude tradities en gewoontes van het eiland Thassos weten te behouden. Het prachtige klimaat maakt dit een ideaal dorp om u een comfortabele en ontspannende vakantie door te brengen.

Het zusterdorpje naast de prachtige kust, Skala Kallirachi, biedt een lange, ongerepte kustlijn. Een aantal familiebedrijven runnen hier tavernes, winkeltjes, waar u drankjes, snacks en de dagelijkse benodigdheden kunt kopen. De zonsondergangen in Skala Kallirachi zullen u verbazen en de kleuren zijn divers en spectaculair.

De nederzetting in de bergen werd verplaatst nadat piraten de inwoners van de oorspronkelijke locatie verdreven, velen kwamen daarbij om het leven.  Ter herdenking van dit verschrikkelijke incident werd de locatie van de oorspronkelijke vestiging omgedoopt tot 'Kakirachi'. 

Kallirachi is een dorp met een rijke geschiedenis. Het dorp werd zelfs genoemd in het jaar 902, toen gebruikten piraten uit Tripoli, de bossen om een  vloot schepen te bouwen waarmee zij hun invasie in Thessaloniki lanceerden. In 1457 werd Kallirachi bezet door de Ottomaanse Turken, zij vernietigden het dorp en de kerk werd volledig verbrand.

Zelfs na zulke grote ontberingen in hun geschiedenis, staat de lokale bevolking bekend om haar warme gastvrijheid en solidariteitsgeest onder elkaar.

De bewoners werken in landbouw, visserij en toerisme. Ze hebben ook een lange traditie van zeevaart, die zeer goed opgeleide en ervaren zeelieden hebben voortgebracht. Tijdens de zomer is Kallirachi bijna verlaten door de mannen, die op hun vissersboten voor de kust van Thassos en Kavala varen.
Tegenwoordig kunt u wandelen over de geplaveide straatjes, veel van hen zijn onbegaanbaar met de auto.  Het dorp heeft 9 kerken en heiligdommen gewijd aan verschillende heiligen. De patroonheilige van het dorp is de heilige Demetrios  en op 26 oktober loopt het hele dorp uit, om zijn naamdag te vieren.

Een bezoekje waard is het folklore en maritiem museum van het dorp, gevestigd in een gerestaureerd gebouw uit 1800 in het dorpscentrum.

Tijdens uw vakantie op Thassos, moet u zeker een bezoek brengen aan het unieke bergdorp Kallirachi, maar ook genieten van het prachtige landschap.


Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.