Griekenland vakantie Pefkari Thassos

De kleine badplaats Pefkari strekt zich uit langs een mooie zand- en kiezelbaai, volledig omringd door groene pijnbomen. Het resort dankt zijn naam aan het Griekse woord "pefkos", wat pijnboom betekent.

Pefkari is een dorp verscholen tussen de bomen langs de sprankelende Egeïsche kust aan de zuidkant van het eiland Thassos. Het dorp bestaat voornamelijk uit strandbars, cafés, restaurants en hotels,  een duidelijk gespecialiseerd zomervakantieoord dat zich richt op bezoekers en gasten. Het is een rustige plek om te bezoeken en het heeft alles wat u nodig heeft voor een heerlijke en ontspannende vakantie.  Het strand is groot met voornamelijk zand en kiezel, kristalhelder water en er is zelfs watersport mogelijk. Pefkari is populair bij gezinnen met kinderen, vooral vanwege de rustige omgeving, ideaal voor een perfecte gezinsvakantie.

Pefkari was een van de eerste gebieden in het zuiden van Thassos dat zich ontwikkelde als een toeristenoord,  ook al zijn er maar weinig auto's en is het openbaar vervoer beperkt. Locals en bezoekers waren in staat om toegang te krijgen tot dit prachtige strand per boot vanuit het nabijgelegen Limenaria.
De schoonheid en aantrekkingskracht van het gebied is sindsdien nauwelijks veranderd,  het groen van de bomen, het goud van het zand en het heldere, blauwe water zorgen nog steeds voor een prachtig natuurlijk aspect, dat iedere bezoeker weet te betoveren.
Pefkari is elk jaar bekroond met een blauwe vlag van uitmuntendheid, voor de schoonheid van het water en het strand.

Pefkari biedt allerlei watersporten, restaurants aan het strand, cafés en bars en vakantie accommodatie, zelfs kleine luxe hotels. Het geheel heeft gezorgd voor een kosmopolitische uitstraling en een een levendige vakantieoord (dag en nacht) gedurende de zomer.

Er is een zeer goed georganiseerde camping voor degenen die op zoek zijn naar een alternatieve vakantie aan zee.
U zult zeker onder de indruk zijn van Pefkari,  dat hoe klein ook de bezoekers zoveel weet te bieden en dat alles in een ontspannen omgeving. Zelfs de veeleisende bezoeker vindt in Pefkari alles voor een levendige, actieve of een volledig ontspannen vakantie.

Het dorp Limenaria ligt op slechts 2,5 kilometer ten noordwesten van Pefkari, u kunt in Limenaria prima winkelen, of de oude mijn naast het Metalia strand verkennen. Ga de andere kant op en u bereikt oostwaarts op zo'n 1,5 km Potos, waar u kunt genieten van het meest levendige nachtleven dat Thassos te bieden heeft.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.