Vassiliki charmant vissersdorp op Lefkás

Vassiliki is een charmant vissersdorp en schilderachtige vissershaven op het eiland Lefkás en heel populair onder toeristen en Griekse reizigers. Vassiliki ligt op 37 km van de hoofdstad van Lefkás en heeft een bevolking van iets meer dan 400 inwoners, van wie de meesten actief zijn in de visserij.

Het dorp ligt rond de natuurlijke baai in de buurt van een groene vlakte. De pittoreske haven is zeer actief tijdens het zomerseizoen en brengt elk jaar een groot aantal toeristen naar de naburige eilanden Ithaca en Kefalonia, evenals naar de nabijgelegen stranden die alleen per boot bereikbaar zijn. U vindt er ook een aantal leuke visrestaurants.

Door de jaren heen heeft Vassiliki een hoog toeristisch profiel ontwikkeld dat veel mensen aantrekt. De regio is populair bij windsurfers,  als het weer het tenminste toelaat. Het belangrijkste strand van Vassiliki is goed uitgerust met ligbedden, parasols en watersportcentra. In de omgeving vindt u veel leuke accommodaties, campings, lokale winkels, cafés en restaurants. Ten westen van het dorp bevindt zich de kleine nederzetting Pondi, een kleine baai zelf, omringd door vele hotels. Het biedt een adembenemend uitzicht op de baai van Vassiliki. De nederzetting herbergt verschillende bezienswaardigheden zoals oude kerken, natuurlijke bronnen en traditionele windmolens.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.