Wat zijn de beste Griekse eilanden om te bezoeken in oktober?

Kun je in oktober nog steeds een bezoek brengen aan enkele van de meest populaire Griekse eilanden en genieten van de laatste warme zonnestralen en de drukte vermijden?

Vaak wordt mij de vraag gesteld maar kan ik nog wel zwemmen, of moet ik mijn bikini, badpak of zwembroek thuis laten, natuurlijk kunt u nog steeds zwemmen in de zee. Het zeewater is heerlijk opgewarmd door de zomer en vaak is het zeewater nog warmer dan in mei of soms in juni. Sommige hotels, strandbars en restaurants sluiten aan het eind van de maand oktober. Doordat het minder druk is, heeft u een groot deel van het strand of het zwembad voor u zelf!

Waarom oktober?
Oktober in Griekenland ... als het nog warm is en er weinig mensen zijn. Enkele van de meest voor de hand liggende redenen waarom u in oktober een reis naar Griekenland moet plannen, is dat de hotel en ticket prijzen behoorlijk dalen, de temperaturen zijn nog steeds mild en het overal veel rustiger.

Welke eilanden zijn ideaal om te bezoeken in oktober?
Mijn favorieten zijn:  Santorini, Mykonos, Corfu, Kefalonia, Rhodos en Kreta.

Bij het plannen van uw Griekse vakantie op een Griekse eiland in de maand oktober moet u ervoor zorgen dat u uw reservering ten minste één tot twee maanden van tevoren heeft geregeld.  U zult zeker een koopje vinden, want in oktober neigen hotelprijzen en vliegtickets te kelderen.

Santorini: het eiland Santorini heeft een gemiddelde temperatuur van 21 graden Celsius in oktober,  terwijl de gemiddelde zeewater temperatuur 23 graden Celsius bedraagt net als badwater!  De smalle straatjes zullen niet zo druk zijn, waardoor u de kans krijgt om te genieten van de pittoreske caldera en het iconische eiland.

Mykonos: Mykonos lijkt op Santorini met een gemiddelde temperatuur van 19 graden Celsius in oktober. De gemiddelde zeewater temperatuur is 22 graden Celsius, de perfecte temperatuur om van de stranden te genieten. Juist in deze maand heeft u ook de mogelijkheid om de rijke geschiedenis van dit eiland te bewonderen, iets dat vaak over het hoofd wordt gezien door de feestende menigte in de zomer.

Corfu: er is geen betere tijd om het fort en het historische centrum van het eiland Corfu te bekijken dan in oktober! Met een gemiddelde oktober temperatuur van 19 graden Celsius en een gemiddelde zeewater temperatuur van 22 graden Celsius is dit het perfecte moment om dit populaire Griekse eiland en zijn tradities te leren kennen.

Kefalonia: Kefalonia staat bekend om zijn prachtige zeeën in verschillende tinten blauw. In oktober is de gemiddelde temperatuur op het eiland 18 graden Celsius en de gemiddelde zeewater temperatuur is zelfs nog 23 graden Celsius. Geniet van uw vakantie in oktober op dit eiland, haar traditionele dorpen en cultuur.

Rhodos: nadat de meeste toeristen zijn vertrokken, komt Rhodos weer tot leven in de herfst met een reeks parades en festivals.  De grootste, gevierd op 28 oktober, is 'Ochi dag', de verjaardag van Griekenland, dat zich verzet tegen de dreiging van een invasie van Benito Mussolini in de Tweede Wereldoorlog. De viering is vernoemd naar het Griekse woord voor 'nee', wat naar verluidt de eenvoudige reactie van de Griekse premier was op een ultimatum van Mussolini. De jaarlijkse parade in de haven van Madraki trekt erg veel bezoekers. De gemiddelde temperatuur daalt tot november niet onder de 20 graden Celsius.

Kreta: als u uw vakantie niet alleen aan zee en op het strand wilt doorbrengen, maar het eiland actief wilt verkennen, kunt u Kreta in oktober bezoeken. De gemiddelde temperaturen liggen tussen 17 en 24 graden Celsius, prima temperaturen om te fietsen, wandelen of te golfen. Omdat de watertemperatuur nog steeds 23 graden Celsius bedraagt, kunt u nog steeds prima zwemmen, duiken of snorkelen.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.