Skala Kallirachi vakantie Thassos

Skala Kallirachi ligt aan de westkust van het eiland Thassos  en kijkt direct uit op de glinsterende zee en biedt een opmerkelijk uitzicht op het vasteland van Griekenland, tegenover de bergen van zowel Kavala als Agios Oros. Het is een fantastisch visgebied voor degenen die van deze sport genieten en ook een ideale plek voor diegenen die de voorkeur geven aan een rustige en ontspannende tijd weg van de drukte van andere grotere steden en badplaatsen.

Het klimaat in dit gebied is prachtig, met heel weinig regen en ontelbare stranden van verschillende vormen en afmetingen langs de uitgestrekte kustlijn. Oorspronkelijk hadden de lokale vissers hier hun hutten gebouwd, letterlijk op het strand, om hun boten en vistuig te beschermen. Later werden deze hutten groter en grootser en de vissers begonnen er te wonen, waardoor permanente woningen voor hen en hun families ontstonden, daarmee de oorsprong van een kustdorp dat zich langzaam uitbreidde langs de zee en langs de belangrijkste ringweg van het eiland, de fundamenten van wat nu een klein, typisch Grieks vissersdorpje is.

In Skala Kallirachi is elke zonsondergang een kunstwerk, vol prachtige kleuren die alleen de natuur meesterlijk kan creëren. Geniet van een diner met een glas wijn, of gewoon een kop koffie of een cocktail terwijl u geniet van de vredige, natuurlijke schoonheid die deze regio biedt. Als deze van nature zachte en gracieuze sfeer u niet kan helpen om te ontspannen en vrede te vinden, dan lukt dat nergens!

Een verblijf in het Skala Kallirachi gebied is geweldig, want alle voorzieningen voor een ongelooflijke vakantie zijn aanwezig. Er zijn tal van bedrijven en restaurants in de buurt en gemakkelijk te bereiken, terwijl de stad Prinos op slechts een paar kilometer afstand ligt met zijn gezondheidscentrum en wekelijkse markt. Zelfs Limenaria, de op een na grootste stad op Thassos, kunt u snel en gemakkelijk bereiken.

Met het openbare vervoer of lokale taxi kunt gemakkelijk een van de vele mooie en unieke dorpen van het eiland bezoeken of een plezierige rit maken langs de kust van Thassos.

Net als u het dorp verlaat, versmalt de weg en vormt een soort kloof die ook afloopt naar de zee. Het is een mooi kiezelstrand, met gladde, ronde kiezels, prachtig om te verzamelen of om in het water te scheren. Het is de moeite waard om de verse, lokaal gevangen vis en zeevruchten in de tavernes in de dorpen te proeven.

Breng eens een bezoek aan het geliefde Skala Kallirachi, het is een uitstekende keuze. U zult er zeker van gaan houden.  

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.