Spetses het elegante Griekse eiland

Verken het elegante eiland Spetses, zo dichtbij en toch zo ver van Athene.
Het eiland Spetses, met zijn pittoreske oude haven, ligt op slechts twee uur varen van Athene en is een bekende bestemming voor een fantastisch weekendje weg. Spetses heeft een bijzonder elegante sfeer, vooral vanwege de vele Venetiaanse herenhuizen, die aan een andere plaats en tijd denken.

De schilderachtige hoofdstad van het eiland, Spetses stad, is ideaal voor kronkelende, romantische wandelingen, terwijl u op de vele stranden langs de oevers volop kunt zwemmen en zonnebaden.

Een selectie van boetiek hotels, verfijnde restaurants en jachthavens vol met jachten van over de hele wereld zijn slechts enkele van de meer kosmopolitische attracties van dit eiland.

Toen de Engelse romanschrijver en scenarioschrijver Anthony Horowitz voor het eerst de stad Spetses bezocht, beschreef hij het als "charmant, anders dan waar ik ook in Griekenland ben geweest, beginnend op grondniveau, met mozaïeken gevormd uit gekleurde kiezelstenen.".

Griekenland heeft een willekeurig aantal spectaculaire eilanden, maar echt, deze magische plek is een ideale bestemming voor degenen die zin hebben om te ontspannen en tot rust te komen in de buurt van - maar toch zo ver van - de Griekse hoofdstad.
Het is tijd om te verdwalen in de betoverende wereld van Spetses.

Eilandgeschiedenis
Archeologische opgravingen laten zien dat de eerste tekenen van menselijke bewoning op Spetses uit de vroege bronstijd komen; dit wordt ook het eerste Griekse tijdperk genoemd, dat plaatsvond rond 2500 voor Christus.

De lokale bevolking groeide in de 15e eeuw, met mensen die van het Peloponnesische schiereiland kwamen. Ze waren echter niet in staat om permanente dorpen of steden daar te creëren vanwege de frequente aanvallen van piraten waar het eiland onder leed.

Pas in de zeventiende eeuw werden de eerste echte steden op Spetses gevestigd.
Eenmaal opgericht, begon Spetses een sterke maritieme en handelstraditie te ontwikkelen, die nog steeds een van de handelsmerken van het eiland is.

Het verfijnde, kosmopolitische beeld van het eiland Spetses werd in eerste instantie gemaakt door Sotiris Anargyros, een Spetsiot die rijk werd in Amerika. Hij gebruikte eerst een deel van zijn geld om daar een weg en een stuwmeer te bouwen, en richtte in 1927 ook een prestigieuze privé-kostschool op, de Anargyrios en Korgialeneios School.
Anargyros bouwde vervolgens het eerste luxe hotel op Spetses, het Posidonio Hotel, in 1914, en financierde het herbebossingsprogramma van het dennenbos van het eiland.

Stranden
Afgezien van het belangrijkste strand in de stad, dat op zichzelf mooi is, zijn er vele andere stranden op het eiland waarop u een dag in de zon kunt genieten met alle voorzieningen. Vervoer naar de stranden in Spetses wordt gemakkelijk gemaakt met de bus of boot vanaf Dapia, de nieuwe haven van het eiland.

Alle stranden op Spetses zijn mooi en schilderachtig en bieden de perfecte plekken voor een ontspannen familievakantie. Ga zelf op onderzoek om de beste stranden van het eiland te verkennen.

Spetses stad strand
Het strand is hier centraal gelegen en strekt zich uit langs de kustlijn van de stad. De weg rechts van Dapia, het centrale deel van de hoofdstad, leidt naar dit gebied.

Het strand bestaat een beetje zand, maar het is meestal kiezelstrand en het heeft ondiepe groene wateren die geweldig zijn voor een ontspannen duik.

Agia Paraskevi-strand
Het prachtige zandstrand van Agia Paraskevi bevindt zich in een beschutte baai aan de westkust van het eiland.

Het dikke dennenbos biedt wat schaduw op het strand, en men kan genieten van watersporten en de nabijgelegen snackbar. Deze rustige, mooie plek is te bereiken via de weg of met taxiboten, die daar stoppen.

Agia Marina-strand
Agia Marina is het populairste strand van Spetses. Het heeft een prachtige kleine roze en witte kapel met dezelfde naam in de buurt, die wordt omringd door palmen, cipressen, en dennen.
Het strand bestaat uit zand en kiezels en voorzieningen zijn onder andere een verscheidenheid aan watersporten, ligbedden, parasols, een strandbar en tal van tavernes aan het water waar u kunt genieten van fantastisch Grieks eten.
Archeologische opgravingen hebben bewijs gevonden van oude menselijke nederzettingen in Agia Marina, waaronder ruïnes van een versterkte muur, beeldjes en kleivaten, die allemaal dateren uit de vroege bronstijd.

Agioi Anargiri-strand
Agioi Anargiri is een van de grootste en meest ontwikkelde stranden van Spetses. Gelegen in een mooie baai, is het een kiezelstrand met bijzonder diep water, waardoor het perfect is voor watersportactiviteiten.  Het strand Agioi Anargiri kan worden bereikt met een lokale bus of een taxiboot.

Wat te doen op Spetses
Afgezien van de prachtige stranden op het eiland Spetses, is wat bezoekers naar dit eiland trekt de onmiskenbare romantische charme. Daarom is het een must om tijdens een bezoek aan deze schilderachtige plek een romantische reis rond het eiland te maken in een paardenkoets.

Het oude havengebied
Het oude havengebied van Spetses, Baltiza genoemd, was een belangrijk scheepsbouwcentrum in de 18e en 19e eeuw en heeft vuurtorens en musea.

Vuurtoren
De vuurtoren op Spetses, gelegen aan de rechterkant van de oude haven, is een van de oudste vuurtorens in Griekenland (wat, laten we niet vergeten, de natie is die de vuurtorens heeft uitgevonden).

Spetses-museum
Dit interessante historische museum bevindt zich in het landhuis dat ooit toebehoorde aan een lokale koopman die in de negentiende eeuw leefde, genaamd Hatzigianni-Mexi. Het bevat items die de geschiedenis van het eiland uit de oudheid tot de moderne tijd weergeven.

Bekiris-grot
Waarlijk, deze prachtige grot is niet gemakkelijk toegankelijk, maar het biedt onvergetelijke bezienswaardigheden voor degenen die zich wagen, waaronder een klein zandstrand, evenals formaties van stalagmieten en stalactieten. Je kunt de grot per boot of via een pad vanaf het strand van Agioi Anargiri bereiken.

Bent u op zoek naar een leuk hotel of appartement en boekt u liever een losse vlucht.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.