Griekenland vakantie Analipsis Kreta

Analipsis ligt ongeveer 24 kilometer ten oosten van Heraklion, kort na Gouves en voor Anissaras. Zelfs Chersonissos ligt dichtbij. Analipsis is gebouwd langs een lange weg, die ongever een kilometer loopt vanaf de oude weg Heraklion - Agios Nikolaos. Analipsis verschilt van de naburige badplaatsen, de toeristische ontwikkeling is er immers veel later begonnen. Als u Analipsis binnenkomt ziet u een Kretenzer dorp met huizen en mooie tuinen afgewisseld met velden en olijfgaarden. Natuurlijk,  dicht bij het centrum van het dorp en het strand, zijn er meer en meer auto verhuur bedrijven, restaurants en bars. Als u het strand bereikt van Analipsis, zult een kleine kerk zien. Een  pittoreske kerk die door menig toerist is gefotografeerd. Ten oosten van de kerk strekt zich het strand van Analipsis uit, een groot zandstrand met parasols en ligstoelen. Ten westen van de kerk is de kust rotsachtig, hier gaan weinig mensen zwemmen, maar het is een prima plek om te vissen. Verder naar het westen komt u nog op een kleine zanderige baai, ideaal als er een harde wind waait. Aan het einde van de weg is nog een andere zandstrand, gelegen aan de monding van de rivier de Aposelemis.
Vandaag de dag komen nog steeds herders met hun schapen naar Analipsis, maar ook vele toeristen die genieten van de stranden en het landschap. U vindt er luxe hotels maar ook eenvoudige appartementen. Langs de oude weg die naar het strand loopt vindt u supermarkten, boetieks, verhuurbedrijven en reisbureaus. De restaurants en tavernes zijn talrijk en gevarieerd, een mooi stervormig dorpsplein, probeer er maar eens een heerlijke pizza uit de steenoven. Analipsis is een prima strandbestemming, nog steeds relatief rustig, om heerlijk te genieten van het Griekse leven.

Hebt u zin om de drukte op te zoeken of om op stap te gaan? Het is slechts 5 kilometer reizen naar de populaire badplaats Chersonissos.  U kunt ervoor kiezen een dagje te gaan winkelen in de bruisende hoofdstad Heraklion of u kunt een bezoek brengen aan de gezellige plaats Agios Nikolaos. Dit alles kunt je doen met uw huurauto of met de bus. De busverbindingen zijn hier namelijk heel goed.



Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.