Fourni prachtige stranden op een klein Grieks eiland

Fourni
Fourni is een klein Grieks eiland met een oppervlakte van 28 km2. Het eiland is gelegen tussen Ikaria en Samos. Op Fourni wonen ongeveer 1800 inwoners. Het toerisme is echter nog nauwelijks ontwikkeld. 

Fourni biedt echter zijn bezoekers prachtige stranden en baaien en het is gemakkelijk bereikbaar met de veerboot en het heeft nog steeds een Griekse sfeer. Fourni is een echte parel onder de Griekse eilanden en nog steeds een geheime tip. 

De belangrijkste plaats en haven is Kambos, hier vindt u accommodaties en restaurants. De meeste inwoners van Fourni leven van de visvangst, u moet zeker een visgerecht proberen. Nikos in de buurt van de haven is de populairste restaurant. Het is er rustig en vredig, de tijd lijkt er te hebben stilgestaan. Naast de visvangst worden er ook schapen en geiten gehouden. De honing van Fourni heeft een prima kwaliteit. Het andere dorp op Fourni, Chrisomilia wordt nauwelijks bezocht. Rond Fourni liggen nog vijf kleine eilanden, De grootste en het enig bewoonde eiland is Thymena. Tweemaal per week varen kleine veerboten naar het eiland. Thymena is een van de stilste Griekse eilanden. Het eiland Fourni ligt op de veerboot route van Athene, Paros, Naxos, Fourni naar Samos. Daarnaast zijn er bijna dagelijks veerboten van en naar Ikaria. In het hoogseizoen zijn er ook snelle draagvleugelboten, die Fourni verbinden met Patmos, Samos en Ikaria.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.