De tien mooiste Griekse eilanden deel 1

Dansen op een vulkaan tijdens uw vakantie doet u op het eiland Santorini of Thira zoals het eiland door de Grieken wordt genoemd, het eiland is feitelijk een vulkanische kegel, waarvan het grootste deel onder het wateroppervlakte ligt. Niet alleen dit gegeven, maar vooral de prachtige landschappen fascineren de bezoekers van Santorini. Vaar met de veerboot in de Caldera, ook een vulkaankrater en bewonder de kliffen van Santorini. Breng een bezoek aan een van de lange lava stranden van het eiland, hier kunt u heerlijk zwemmen. Het beroemde zwarte strand neemt de zonnewarmte in zich op en u weet zich steeds omringd door een adembenemend landschap. Santorini is zowel met de veerboot als het vliegtuig goed bereikbaar. Als u niet houdt van het massatoerisme, kunt u beter buiten het hoofdseizoen naar Santorini komen. U kunt dan de schoonheid van dit Griekse eiland in alle rust ontdekken. Als u geen hoogtevrees heeft, is het hotel bijna gebouwd op de kraterrand aan te bevelen. U heeft een ongeëvenaard uitzicht op de 300 meter hoge kliffen van het vulkanische eiland Santorini.
Ios

Op het Griekse eiland Ios is het alles behalve rustig. Het eiland leeft van de toerisme en trekt vooral jonge feestvierende toeristen naar het eiland. Overdag lekker bakken op de lange zandstranden en s'nachts kunt u zich storten in het extravagante nachtleven van Ios. Als u nog iets van cultuur wilt proeven, het graf van de overleden Griekse dichter Homerus vindt u in het noorden van het eiland.


Bovendien is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan de ruïnes van het Venetiaanse kasteel Paleokastro uit de 15 e Eeuw. Het op twee na grootste eiland is gelegen in de noordelijke Egeïsche Zee en heet Lesbos. Op Lesbos vindt u alles wat nodig is, om te kunnen spreken van een geslaagde vakantie. Wilt u zich laten verwennen in een luxe hotel, of wilt u liever alleen in een klein appartement verblijven. Lesbos heeft alle mogelijkheden. Daarnaast is het woord massatoerisme een vreemd woord voor het eiland. Toch biedt het eiland alles wat een vakantieganger, voor winkelfanaten, feestvierders en fijnproevers van de Griekse keuken. Lesbos is prachtig om te fietsen, de wegen zijn verhard en omringd door de gevarieerde landschappen. Een uitstapje naar het beroemde versteende woud van Lesbos is zeker de moeite waard.

Rhodos
Op het eiland Rhodos balanceert u tussen oudheid en massatoerisme. Het eiland biedt alles wat typisch Grieks is en het heeft zich perfect aangepast aan de voortdurende stroom van toeristen. Hotels, bars en clubs vermaken de toeristen zowel aan de oost-als de westkust van het eiland. Wilt u het iets rustiger tijdens uw vakantie, moet u een accommodatie zoeken in het binnenland of zuidkust van het eiland. Deze twee kanten van Rhodos maken het mogelijk, om van alles iets mee te pakken. Bezoek de Acropolis in Lindos en de oude binnenstad van Rhodos stad (UNESCO werelderfgoedlijst). Daarnaast kunt u een excursie maken naar de middeleeuwse kastelen van Monolithos of wandelen door de wijngaarden en olijfbomen van het eiland. Als u voldoende heeft genoten van de schoonheid van natuur en cultuur, kunt u nog steeds uit de band springen in een van de discotheken.
Tilos is de juiste eiland voor u als u op zoek bent naar rust en stilte, ver weg van de drukte. Het kleine eiland in de zuidelijke Egeïsche Zee is met ongeveer 300 inwoners zeer dun bewolkt en het toerisme is nog niet echt ontwikkeld. Tilos is ideaal om te wandelen, het eiland staat bekend onder kenners voor de meest afgelegen stranden in de Dodekanesos. De mensen die hier wonen zijn hartelijk en blij met iedereen die een bezoek brengt aan het kleine eiland. Tilos is een paradijs voor vakantiegangers die waarde hechten aan de beroemde Griekse gastvrijheid en op zoek zijn naar een vakantie in rust en afzondering.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.