De tien mooiste Griekse eilanden deel 2

Karpathos is het op een na grootste eiland van de Griekse Dodekanesos in de zuidelijke Egeïsche Zee en is een paradijs voor windsurfers. Vooral het zuidelijke deel van het eiland is vanwege de aanwezige wind kracht 7 tot 9 een mekka voor surfers. Op diverse plekken zijn surf stations , waar men u van advies en materiaal kan voorzien. Kleine bars en hangplekken met uitzicht op zee zijn aanwezig, hier kunt u zich ontspannen en na genieten van weer een prachtige surfdag. In de Devil’s Bay vindt jaarlijks in augustus een windsurf snelheidswedstrijd plaats. Het eiland Zakynthos is perfect voor duikers en natuurliefhebbers. Zakynthos behoort net als Corfu tot de tot de Ionische eilanden, vanwege de prachtige stranden behoort Zakynthos tot de populairste badplaatsen en ontspanningsoorden van Griekenland. Hoewel de all inclusive vakantie zijn intrede heeft gemaakt op Zakynthos, zijn er voldoende mogelijkheden voor de individuele toerist. Iedereen zal genieten van een onvergetelijke vakantie in Zakynthos. Accommodatie vindt u in elke prijsklasse. Duikers komen graag naar Zakynthos vanwege het heldere water. De zee rond Messo Gerakari wordt beschouwd als zeer schoon. Veel duiksholen wachten op u, om samen met hun te gaan duiken. Laganas wordt beschouwd als een van de mooiste stranden van het eiland en zelfs van Griekenland . In de maand augustus leggen de grote zeeschildpadden Caretta-Caretta hun eieren op het prachtige strand, alwaar ze ze begraven. Het Askos park gelegen in het zuiden van het eiland is uitermate populair bij natuurliefhebbers. Een deel van de privé-natuurreservaat is het gehele jaar toegankelijk voor het publiek. Het biedt u de mogelijkheid, om inheemse en vreemde dieren vrij te zien bewegen.
Kreta is het grootste van de Griekse eilanden en het eiland heeft bijna onbegrensde toeristische mogelijkheden. Met meer dan 300 uur zon per jaar en meer dan 1000 kilometer kustlijn en met vele stranden is Kreta ideaal voor een ontspannen strandvakantie. Vooral het niet al te drukke westelijke deel van het eiland is perfect. Cultuurliefhebbers en amateur archeologen kunnen zich verheugen op een van de dertig archeologische vindplaatsen. Een van de recentere blootleggingen is de "Grot van de Wind" op de noordelijke helling van de berg Jouchtas. Natuurlijk zijn Knossos, Malia of Rhizenia een bezoek waard. Op Kreta kunt ook prima wandelen en de geoefende wandelaars kunnen hun hart ophalen in bijvoorbeeld de Samaria kloof. De feestvierders zijn op hun plaats in Malia of Chersonnissos. De gemiddelde leeftijd van het publiek is hier tussen de 20 en 25 jaar. In de vele bars en clubs wordt extravagant gefeest. Kefalonia is het grootste van de Ionische eilanden , in de zomer wordt het vooral bezocht door Italianen en Britten. Het eiland kent een weelderige vegetatie en dat in contrast met de hoge steile zandstenen rotsen. Natuurliefhebbers kunnen op ontdekkingstocht door de druipsteengrot Drogarati en het ondergrondse meer van Mellissani bewonderen. De rode stranden van Skala zijn een bezoekje waard.
Mykonos
Het Griekse eiland Mykonos is een paradijs voor homoseksuele paren. Het gay leven is in Griekenland nog niet zo uitgesproken als in veel andere landen. Toch kunnen homoseksuele (echt)paren een heerlijke vakantie beleven, zonder door de eilandbewoners te worden bekeken. Een waar eldorado is Mykonos, ook wel het St. Tropez van de Egeïsche Zee genoemd. Op Mykonos vindt u prachtige stranden , cultuur en een extravagante nachtleven. Er zijn veel hotels in alle prijsklassen, waarvan de klantenkring grotendeels bestaat uit homoseksuele paren. Op Super Paradise Beach kunt u ontspannen op een prachtig strand met kristalhelder water en een kleine baai, waar u ook naakt kunt zonnebaden. De ene helft van het strand is zelfs louter homoseksueel getint. Mykonos heeft zich volledig ingericht op het homoseksuele publiek met een grote scène met veel clubs en bars.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.