Anafi een gastvrij Grieks eiland

Het Griekse eiland Anafi heeft ongeveer 300 inwoners en een oppervlakte van 40 km 2. Het eiland ligt op ongeveer een uur met de veerboot ten oosten van Santorini.

Als u het eiland nadert, wordt u meteen verliefd op de hoofdstad Chóra, die uitkijkt over de baai van Ayios Nikolaos. Hier vindt u bijna alle moderne voorzieningen zoals winkels, accommodaties en tavernes. Maar de echte aantrekkingskracht van het eiland is het natuurlijke landschap, de stranden en de verschillende archeologische interesses op het eiland.

 Anafi is het minst veranderd door het toerisme in vergelijking met de andere grotere Cycladen eilanden. Er zijn slechts enkele veerboten, die het eiland aandoen. Tot enkele jaren geleden kwam slechts een speciale groep drop outs naar Anafi. 

Het levensgevoel: aan het einde van de wereld werd verspreid en daardoor trokken vele bezoekers naar Anafi, omdat er weinig toeristen zouden zijn. In de zomer treft u nu enkele honderden toeristen op het eiland. Toch is het eiland in vergelijking met andere eilanden minder toeristisch. 

Anafi is nog steeds bekend vanwege zijn uitzonderlijke gastvrijheid. De belangrijkste plaatsen en bezienswaardigheden op Anafi zijn: de haven van Agios Nikolaos, het heeft enkele restaurants, reisbureaus en kamer verhuurbedrijven. 

Chora: De hoofdstad van Anafi is waarschijnlijk de meest on toeristische hoofdstad van de Cycladen. Chora is prachtig gelegen boven de haven, Agios Nikolaos. Te voet kunt u Chora op 250 meter boven de zeespiegel bereiken via een 2 km lang omhoog lopend pad. Chora is echter ook met de bus bereikbaar. U vindt er kleine supermarkten, een postkantoor een paar eethuisjes. De prijzen op Anafi zijn laag. Luxe of nachtleven moet u echter niet verwachten.

Het populairste strand vindt u ten oosten van de haven van Agios Nikolaos en is genaamd Klissidi. Wild kamperen op het strand is nog steeds geliefd, in de zomer zijn er misschien wel 50 tenten. Loopt u of rijdt u verder komt u bij de mooiste stranden van Anafi, Megalos Roukounas en Ormos Kalamos. Het is er veel stiller dan op Klissidi. 

Het klooster Zoodochos Pigi is veruit de belangrijkste bezienswaardigheid van Anafi. Sinds enkele jaren is er ook een geasfalteerde weg naar het klooster, vanuit Chora bereikt u het klooster in zo´n twee uur. Het is een populaire wandeling. Ieder jaar vindt bij het klooster omstreeks 7 september een religieus feest plaats.

Geniet van de landelijke cultuur op het eiland en bezoek oude boerderijen met hun extra grote ovenhuizen.
Verken de oude stad Anáfi op de Kasteli-heuvel en de verbazingwekkende necropolis met de monumentale graven met prachtige sculpturen.

Bezoek het oostelijke deel van het eiland en de rots van Kálamos, het op een na hoogste geologische monolithische kalksteengebergte na Gibraltar.

Bezoekers van Anafi komen aan met de dagelijkse veerboot vanuit Piraeus (3x wk) Santorini en vanuit een paar andere eilanden op de veerboot routes. Terwijl u op het eiland bent, is er een gemeentelijke bus die de lokale bevolking en bezoekers naar veel van de hier genoemde bezienswaardigheden vervoert. U kunt ook auto's en fietsen huren via verschillende lokale leveranciers.

Wilt u ook eens iets anders, breng een bezoek aan het gastvrije Anafi.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.