Griekenland wil graag vanaf 14 mei 2021 toeristen ontvangen

Griekenland streeft ernaar het toeristenseizoen 2021 tegen 14 mei te openen. De Griekse minister van Toerisme Haris Theocharis verklaarde dinsdag in een persconferentie dat Griekenland zijn hoop vestigt op de opening van het toeristenseizoen op 14 mei - maar alleen voor degenen die zijn gevaccineerd of die antistoffen hebben tegen het coronavirus of er negatief op testen.

De vaccinatie van toeristenarbeiders krijgt prioriteit, voegde hij eraan toe, nadat degenen die tot kwetsbare groepen behoren, zijn ingeënt.

“We streven ernaar om tegen 14 mei toerisme te openen, met specifieke regels en bijgewerkte protocollen. Tot die tijd zullen we de beperkingen geleidelijk opheffen als de omstandigheden het toelaten, ”merkte Theoharis op tegen verslaggevers.

De minister van Toerisme sprak met de pers in het Akropolismuseum als onderdeel van de International Tourism Fair ITB Berlin, die dit jaar vanwege het coronavirus virtueel gehouden moest worden.

De nieuwe slogan voor het toeristenseizoen is: "Alles wat je nodig hebt is Griekenland"

Met de onthulling van de nieuwe toeristische slogan voor de zomer van 2021: "Alles wat je nodig hebt is Griekenland", nodigde Theocharis het internationale publiek uit om dit jaar Griekenland te bezoeken om de "onaangename herinneringen" van het afgelopen jaar te vergeten.

Dit jaar en voor altijd, zei hij: "Alles wat je nodig hebt is Griekenland." Het nemen van een broodnodige vakantie in Griekenland, zegt hij, zal "weer een glimlach op je gezicht toveren, in de hoop dat je het leven weer terugneemt" na de eindeloze moeilijkheden van het afgelopen jaar.

Tot 14 mei, legde Theocharis uit, zal een proefopening voor het toeristisch seizoen worden overwogen, die hoogstwaarschijnlijk begin april begint, open te stellen voor inwoners van niet alleen EU-landen, maar ook voor landen die geavanceerde vaccinatieprogramma's hebben, zoals Israël.

Theocharis benadrukte echter dat alle plannen die hij heeft opgesteld onderhevig zullen zijn aan de huidige voorwaarden met betrekking tot de pandemie.

Willekeurige tests zullen nog steeds de norm zijn op de punten van binnenkomst

Bovendien zullen alle toeristen deze komende zomer waarschijnlijk willekeurige tests ondergaan, zoals vorig jaar werd gedaan. Het belangrijkste verschil dit jaar, merkte hij op, is echter het gebruik van snelle tests, waardoor het proces oneindig veel gemakkelijker wordt en de omslachtige verplichte wachttijd voor resultaten wordt uitgesloten.

Theoharis merkte ook op dat alle kosten die kunnen ontstaan ​​in verband met Covid 19, inclusief ziekenhuisopname enzovoort, door de Griekse staat zullen worden betaald zonder kosten voor toeristen.

Hij verklaarde ook dat alle regels die van toepassing zijn op Griekse burgers ook van toepassing zullen zijn op toeristen - zonder onderscheid of uitzondering. Zo is het verplichte gebruik van de maskers momenteel afdwingbaar op openbare plaatsen en geldt deze beperking voor iedereen.

De minister van Toerisme wees erop dat het land de infrastructuur van het Griekse gezondheidssysteem in alle vakantiebestemmingen zal versterken, zoals hij zei: "we hebben vorig jaar gedaan om goede zorg voor burgers en bezoekers te garanderen."

Theoharis verklaarde dat om zo vroeg mogelijk in een toeristisch seizoen te komen, "de vaccinatie van degenen die in de toeristische sector werken prioriteit zal krijgen, als de vaccinatie van de kwetsbare groepen is voltooid."

Vervolgens voegde hij eraan toe: "we zullen doorgaan met het bijwerken van de gezondheidsprotocollen, gebruikmakend van de ervaring van vorig jaar."

"Dankzij de kracht van de menselijke geest"

De minister van Toerisme merkte op dat de zomer van 2020 bewees dat Griekenland inderdaad iedereen een veilige reiservaring kan bieden, door hen en het Griekse publiek zo min mogelijk risico te laten lopen.

“We zijn erin geslaagd om Grieks toerisme veilig te openen (vorig jaar). We creëerden protocollen voor elke activiteit, trainden duizenden werknemers, werkten samen met de privésector die de protocollen voorbeeldig implementeerde, versterkte elk eiland en elke bestemming en creëerde de EVA die de effectiviteit van controles verbeterde, ”merkte hij op.

"Meer dan optimistisch"

'Nu', voegde Theoharis eraan toe, 'zijn we dicht bij de uitgang van de donkere tunnel, dankzij de kracht van de menselijke geest en de vooruitgang van de wetenschap.

"Het beste beeld voor de terugkeer naar de normaliteit van het toerisme", concludeerde hij, wordt geleverd door "de Griekse glimlach, het Griekse landschap en de Griekse gastvrijheid.

“Voor 2021 zijn we in Griekenland meer dan optimistisch. We zijn klaar. We zijn klaar om de ervaring van bevrijding van de onaangename herinneringen aan de pandemie met al onze gasten te delen. "

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.