Finiki visrestaurants op Karpathos

Finiki
Finiki is een klein vissersdorpje in het westen van Karpathos. Het bestaat uit een grote vissershaven, een kleine strand en witte huizen met blauwe luiken, echt Griekenland zoals in een fotoboek. Op Karpathos is Finiki bekend vanwege de visrestaurants, zelf gevangen en vers geserveerd. De meeste bezoekers komen naar Finiki met de huurauto en blijven vaak enkele uurtjes. In de haven kunt u kijken naar de vissers, die de netten repareren. Verse vis is ook hier niet echt goedkoop. De restaurants in de haven zijn vaak een beetje duurder. Enkele goede restaurants zijn: Psarotaverna Delfini, Nikos en het restaurant under the Trees  (onder de bomen).
Bussen vertrekken van en naar Pigadia en Lefkos. Het vliegveld ligt op zo'n 20 km. Het kleine toeristische Arkassa ligt slechts 2-3 km van Finiki. Al wandelend bent u er in een half uur. In het zomerseizoen vertrekt meerdere keren per week een kleine veerboot naar het naburige eiland Kassos.
In Finiki kunt u vrij goedkoop eenvoudige kamers huren. In de avond is er niet veel te doen. Bent u echter op zoek naar rust, bent precies goed in Finiki.