Kassos ontdek het typisch Griekse leven

Kassos
Kassos een eiland met Griekse tradities. Kassos is een klein eiland naast Karpathos, enkele veerboot uren ten oosten van Kreta en enkele uren te westen van Rhodos. Hoewel er nu sprake is van enig toerisme, is het eiland alleen geschikt als u op zoek bent naar rust en ontspanning en houdt van het traditionele Griekse leven. Het eiland is zo'n 70km2 groot en heeft zo'n 1.200 inwoners. Fri is de belangrijkste stad, hier komen ook de veerboten aan. Het dorp heeft verschillende verblijfsmogelijkheden, tavernes, een postkantoor en winkels. Anessis en het kleine pension Anagenissis zijn vrij goed en bieden goedkope accommodatie. Op het eiland zijn er vier andere dorpen Agia Marina, Arvanitochrio, Poli en Panasgia. Deze zijn allemaal in een paar uur loopafstand van Fri te bereiken, in de zomer kunt u ook de bus nemen. In Fri kunt u ook een fiets of een scooter huren. Bezienswaardigheden zijn er niet veel op Kassos. Alleen de 20m diepe grot in het binnenland en enkele kerken zijn de moeite waard.
Op het eiland zijn er opvallend veel oude herders hutten.  De kust bestaat voornamelijk uit steile kliffen en mooie stranden zijn er bijna niet. Het strand in de belangrijkste stad Fri is goed. De inwoners leven voornamelijk van de landbouw, het toerisme en de visserij.
Het vliegveld ligt op zo'n kilometer buiten Fri. Er zijn geen internationale vluchten.
Er is bijna dagelijks een vlucht van Kassos naar Rhodos, Athene met tussenstop en naar Karpathos (slechts 4 minuten).

Van Kreta kunt u Kassos gemakkelijk en goedkoop bereiken met de veerboot. Twee keer per week is er een veerboot van Heraklion en Sitia naar Kasos (3-5 uur). Deze veerboot vaart verder naar Karpathos en Rhodos. In het seizoen varen kleine boten van Kassos naar Arkassa op Karpathos.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.