Skiathos prachtige zandstranden in Griekenland

Skiathos
Skiathos bekend om zijn prachtige zandstranden. Skiathos ligt slechts op een paar kilometer van het vasteland. Het eiland heeft een oppervlakte van 47 km2 en heeft 5500 inwoners. Het eiland behoort tot de Sporaden. Skiathos is bekend om zijn prachtige zandstranden. Hoewel het eiland niet groot is, komen veel toeristen naar het eiland. Skiathos is een echte charter bestemming geworden in de afgelopen jaren. 

De toeristen komen voornamelijk uit: Centraal-Europa, Groot-Brittannië, Noord-Europa en Griekenland, vanwege de zon, de mooie stranden en het nachtleven. In de zomer is het op sommige stranden moeilijk om een ​​vrije ruimte te vinden. De pensions en tavernes zijn iets duurder dan, die op de minder toeristische Griekse eilanden. 


De hoofdstad Skiathos stad heeft heeft een zekere originaliteit behouden, vooral door de smalle steegjes. Bezienswaardig zijn de stranden, vooral het fijn zandige Koukounaries strand, het klooster Kounistras en het bergachtige groene binnenland. Wie echter op zoek is naar het echte Griekse leven en rust, is verkeerd in Skiathos.


Skiathos stad: de hoofdstad van het eiland is een moderne, zeer drukke stad. Het is met ongeveer 4000 inwoners veruit de grootste stad op het eiland. 's Nachts is het een drukte van belang, er zijn immers meerdere discotheken. De restaurants behoren tot de hogere prijsklasse. Verse vis staat vaak op het menu.


Koukounaries: strand in het zuidwesten van Skiathos is ongetwijfeld een van de mooiste in de Sporaden. Over het algemeen zijn er in Skiathos, vooral langs de zuidkust, een aantal mooie stranden. Het strand van Koukounaries is echter het meest bekende. In de omgeving zijn veel hotels zijn gebouwd, vooral in de hogere prijsklasse. Voordelen van Koukounaries t.o.v. de andere stranden zijn de goede busverbindingen en het fantastische landschap.

Op Skiathos is slechts één busverbinding, deze verbindt Skiathos stad met Koukounaries in het westen van het eiland. Volgens mij is er geen busverbinding naar het vliegveld, maar deze afstand kunt u vanuit de stad ook lopend overbruggen. U kunt het eiland bereiken met de veerboot vanaf Volos en Agios Konstantinos (vasteland). Er zijn ook directe veerverbindingen naar andere eilanden van de Sporaden.
Vluchten naar Skiathos: het vliegveld dat gereed kwam in 1983 heeft het eiland veranderd, er zijn inmiddels directe vluchten vanuit Amsterdam, Düsseldorf, Wenen en Zürich naar Skiathos. Daarnaast zijn er ook dagelijkse vluchten vanuit Athene.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.