Skopelos eiland voor individualisten

Skopelos
Skopelos een prachtig eiland voor individualisten. Skopelos ligt ongeveer 30 kilometer van het Griekse vasteland. Het eiland is ongeveer 90 km 2 groot en heeft zo'n 5.000 inwoners. Het behoort tot de eilandengroep de Sporaden. Skopelos is beduidend minder toeristisch dan het naburige eiland Skiathos. Het eiland is echter prachtig. Het eiland heeft echter geen vliegveld, daarom zijn er meer individuele toeristen dan pakket reizigers. Het eiland is grotendeels bebost (naaldbossen).
De schilderachtige hoofdstad, Skopelos stad is met meer dan 100 kerken en kapellen zeker een bezoek waard. In de tweede havenplaats Loutraki, moet u de Akropolis van Selinoutra (ruïne) bezoeken. Glossa is een beduidend rustiger plaats.
Skopelos is dagelijks te bereiken met de veerboot vanaf Volos, Agios Konstantinos  en vanaf andere eilanden van de Sporaden. De meeste snelle veerboten zijn van Hellenic Seaways. In de zomer vertrekken vanuit Skopelos stad meerdere bussen naar alle grote steden op het eiland. De bussen vertrekken vanaf de haven. De prachtige rit over het eiland naar Glossa duurt een goed uur. In de winter zijn er veel minder bussen. 

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.