Koufonisia verborgen paradijs in Griekenland

Pori Beach
Koufonisia is een van de kleinere eilanden in de buurt van Naxos. Koufonisia beschikt over meerdere stranden, waaronder enkele naaktstranden. Het is een rustig eiland en in een korte tijd kunt u alles ontdekken. De stranden zijn mooi en het zand van prima kwaliteit. Vooral het grote strand in het oosten, welke is gelegen in een lagune is een bezoekje waard. Alleen het zand van het strand in de grote stad is een beetje hard. Koufonisia is een eiland waar u heerlijk kunt ontspannen, maar niet om lange wandelingen te maken, simpelweg omdat het te klein is. De korte wandeling langs de kustlijn is interessant maar met veel rotsen en grotten en zeer helder turqoise water. Koufonisia is een rustig eiland, maar eens per week wordt het druk met dagjesmensen, die komen vanaf Naxos. Het eiland is een perfecte bestemming voor mensen die lekker op het strand in de zon een boek willen lezen. Van alle eilanden in de kleine Cycladen ( Koufonissia, Donoussa, Heraklia, Schinoussa, heeft Koufonisia de meeste en beste stranden. Van alle eilanden in de kleine Cycladen groep, is Koufonissia het eiland met de beste veerverbindingen, dus als je tijd hebt voor een bezoek aan een van de eilanden in deze groep is Koufonissia misschien wel de beste optie. Het eiland heeft ook de grootste keuze in accommodatie en restaurants.
Hieronder zal ik meerdere goede zandstranden beschrijven, waaronder de naaktstranden, die geliefd zijn bij naturisten uit diverse landen.
Megali Amos en Loutro Beach: in het dorp en in de haven van Megali Amos zijn twee stadsstranden. Het belangrijkste strand ligt in de haven, waar ook de veerboten binnenlopen.  Dit strand is goed om te zonnen en te zwemmen. Het andere strand heet Loutro Beach en is niet echt geschikt om te zwemmen. In de baai is een reparatiewerf en het strand is bedekt met met ongemakkelijke grote stenen, daarnaast zijn er veel planten in het water, maar waarom zou u hier willen zwemmen, er zijn zoveel andere mooie stranden op het eiland.
Parianos Beach:  het strand van Parianos is gelegen in het westen van het eiland, wandelend vanuit de haven naar Loutro, vervolgens nog een klein stukje verder en u heeft het strand bereikt. Dit strand behoort ook niet tot de besten,  veel zeewier en waterplanten.
Finikas Beach: het eerste strand ten oosten van Chora heet Finikas, het ligt naast Charakopou beach. Finikas is het eerste strand in te rij van goede stranden ten oosten van Chora. Het ligt op slechts 15 minuten lopen van Chora. Het strand van Finikas is echt een klein zandstrand, maar zeer mooi. Finikas is een textiel strand.
Charakopou Beach: het volgende strand in de rij heet Charakopou. Het strand is omgeven door bomen en groen. In de buurt van dit strand is ook de camping van Koufonissia. Naast het Finikas strand is ook het strand van Charakopou geliefd bij gezinnen. Dit strand is de laatste optie voor de aankoop van water en voedsel, omdat voorbij dit punt geen mogelijkheden meer zijn om iets te kopen.
Thanos Beach: ligt iets ten oosten van Charakopou, dit is overigens ook een textiel strand. Thanos Beach is vooral populair bij de jongere generatie die graag wil watersporten en surfen. Er zijn tevens een aantal kleiner baaien, voor degene die iets meer privacy wil.
Platia Punta Beach: dit prachtige strand is het eerste strand dat in gebruik is door de naturisten. Het is overigens deels naaktstrand en deels textielstrand.
Pori Beach:  als u vanuit Platia Punta Beach oostwaarts loopt naar het meest oostelijk gelegen strand Pori Beach, bereikt u meerdere mooie kleine grot stranden. Pori Beach is gelegen in een beschermde baai. Het is het mooiste strand van het eiland. Het is een prachtig groot zandstrand met enkele duinen erachter. Het is deels textiel, maar het favoriete strand voor nudisten.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.