Onbekende Griekse eilanden

Gavdos
Iedereen kent de grote Griekse eilanden zoals Kreta, Rhodos en Santorini,  er zijn ook een heleboel onbekende, kleine eilanden, die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.
Hieronder een viertal eilanden, die u kunt ontdekken buiten de gebaande paden.
Heeft u Mykonos, Rhodos, Kreta en vele andere bekende eilanden in Griekenland al gezien? Dan is het hoog tijd om een ​​paar kleinere, weinig bekende eilanden te ontdekken!

  1. Gavdos is het meest zuidelijke eiland, gelegen op ongeveer 35 kilometer ten zuiden van Kreta. Op Gavdos heeft u het idee of de tijd heeft stilgestaan. Er wonen ongeveer 50 mensen op het eiland. U kunt het eiland Gavdos bereiken met de veerboot vanuit Hora Sfakion en vanuit Paleochora, beide plaatsen zijn gelegen op het eiland Kreta. Voor actuele vertrektijden zie (anendyk.gr.). Op Gavdos kunt u appartementen en kamers huren er zijn diverse restaurantjes. Het eiland Gavdos is ook een paradijs voor naturisten.
  2. Nisyros het vulkanische eiland in de Egeïsche Zee, is vooral bekend vanwege dagtochten, maar bijna niemand weet dat er ook veel kleinere accommodaties zijn waar u kunt verblijven. Het hoogtepunt van het eiland is niet verwonderlijk een vulkaan, die is bezaaid met dampende mini-kraters. Hij is nog steeds actief, maar niet uitgebarsten sinds 1888. Op het eiland zijn verschillende kerken en kloosters, evenals een vulkaan observatorium en vulkaanmuseum, die beide zijn gebouwd dicht bij de rand van de krater. U bereikt Nisyros met de veerboot vanuit Athene of Rhodos.
  3. Evia is geenszins een klein eiland, maar het is nog steeds niet overlopen door toeristen. Het is het tweede grootste eiland na Kreta en is de perfecte bestemming voor degenen die graag lange wandelingen maken in hun vakantie. Afgelegen dorpen, goed verborgen in de berghellingen, een mooie kustlijn met afgelegen stranden, Romeinse ruïnes, oude gebouwen en traditionele taverna's, maken Evia tot een perfecte vakantiebestemming. De baaien en de afgelegen stranden zijn perfecte locaties voor iedereen die graag wil zwemmen of snorkelen. U kunt Evia gemakkelijk bereiken het ligt immers op een steenworp van Athene.
  4. Kalymnos is een pittoreske eiland, dat wordt gedomineerd door bergen, het is gelegen tussen Leros en Kos. Kalymnos is vooral populair bij sponsduikers en veel minder populair bij toeristen als zijn buurman Kos. Oorzaak misschien vooral de zwarte zandstranden, die niet iedereen aanspreken. Het kristalheldere water is ideaal om te zwemmen en na afloop kunt u genieten van een verse vis maaltijd. Vervoer naar Kalymnos is helemaal niet moeilijk want er zijn veerverbindingen vanuit Athene en Kos (Mastichari).


Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.