Excursies op Kreta

Samaria kloof
Het eiland Kreta is niet alleen het grootste eiland van Griekenland, maar het is zeker ook een van de mooiste. Omgeven door de natuurlijke schoonheid van het kristalheldere water en de grote geschiedenis die teruggaat tot de Minoïsche beschaving. Tijdens uw vakantie op Kreta kunt u geschiedenis en prachtige stranden combineren.  Kom naar Kreta, geniet van de tradities, de smaak van de Kretenzische gerechten, de pittoreske dorpjes en natuurlijk vooral genieten van de gastvrijheid.
Kreta biedt daarnaast vele excursie mogelijkheden.

  1. De Samaria kloof is een kloof van ongeëvenaarde schoonheid in het zuidwesten van Kreta.Sinds 1962 is het niet alleen een nationale park,  maar ook een van de langste kloven in Europa met een lengte van circa 16 kilometer. Tijdens het wandelen kunt u genieten van de weelderige vegetatie en de zeldzame Kri-Kri (Kretenzische geit) bewonderen. Aan het einde van de kloof is een klein dorpje genaamd Agia Roumeli, hier kunt u in een van de vele restaurants de Kretenzische keuken proeven. Vervolgens gaat u met de boot vanuit Agia Roumeli en vervolgens terug met de bus naar uw hotel of appartement.
  2. Het eiland Elafonissi staat bekend als de ''Malediven'' van Kreta. Bezoekers genieten van de prachtige kleuren van de zee en het roze zand. Tijdens de rit naar Elafonissi ziet u u vele kleine traditionele dorpjes en kloven.
  3.  Het piraten eiland Gramvousa en de lagune van Balos. Het eiland en het strand zijn alleen bereikbaar per boot dus wees voorbereid op een mooie boottocht in de buurt van de kustlijn. Na een korte wandeling kunt u op het eiland het Venetiaanse fort bezoeken. Daarna vertrekt u per boot naar de lagune van Balos, de kleuren van het water en het landschap zullen u betoveren.
  4. Knossos en Heraklion. Bezoek het paleis van de bekende koning Minos, zie de overblijfselen van de grote Minoïsche beschaving en leer de geschiedenis. Als u houdt van de Griekse mythologie, is Knossos de beste plaats om te bezoeken tijdens uw verblijf in Kreta. Na een bezoek aan Knossos, kunt u wandelen door de stad Heraklion, lekker winkelen en een bezoek brengen aan de haven.
  5. Santorini: Zwart zand en witte huizen met blauwe ramen, grijze aarde, groene velden en versteende lava van de bekende vulkaan. Geen enkel ander eiland kan worden vergeleken met de wilde natuurlijke schoonheid van Santorini.  Het uitzicht vanaf Fyra en Oia, de steden gebouwd op de top van de kliffen zullen u nog heel lang bijblijven. Bewonder de bekende Santorini zonsondergang vanuit een van de traditionele restaurants gebouwd op de top.
  6. Falasarna. Op de top van de heuvel heeft u een prachtig uitzicht over de zee en het woeste landschap van West-Kreta. Het gebied van Falasarna beschikt over een oude stad en de haven, ongelooflijke zandstranden met kristalhelder water gelegen aan de westkant van Kreta. 
  7. Chania stads tour, u brengt een bezoek aan het graf van  E. Venizelos vanwaar u een fantastisch uitzicht over Chania en de Witte Bergen kunt hebben. U start vervolgens uw wandeling vanaf een centrale plek in het centrum van de stad. U ziet tijdens uw wandeling de volgende gebouwen: de kathedraal van Chania, Trimartiri, aan de haven de moskee Hassan Pasha en de vuurtoren. Vervolgens brengt u een bezoek aan de Turkse wijk Splantzia. Op het plein de voormalige Sint Nicolaas kerk, die werd omgebouwd tot de tempel van Ibrahim. Aan het eind van deze excursie brengt u een bezoek aan de Agora markthal.


Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.