Ecotoerisme Kreta

Aspros Potamos 
Ecotoerisme op het eiland Kreta. Ontdek een alternatieve manier van vakantie met respect voor de omgeving, een ideologie wordt werkelijkheid op het Griekse eiland Kreta.
Aspros Potamos is gelegen in het zuidoosten van Kreta, duizend meter boven de zeespiegel en het kustplaatsje Makrys Gialos. Het gebied is beroemd om haar natuurlijke schoonheid, die tal van ongerepte stranden, traditionele dorpjes combineert en dat samen met vier prachtige kloven. 
De 10 stenen huizen, zijn gerenoveerd en volledig gerestaureerd, in harmonie met de natuur en de gasten zullen het gevoel hebben alsof ze leven in de oude tijden. De huizen zijn 300 jaar geleden gebouwd en ze werden voor het laatst gerenoveerd in 2011. De inrichting is eenvoudig, met behulp van traditionele objecten zoals kleine tafels, oud hout, om traditioneel brood te bakken, oude geweven stoffen en potten en pannen, bedden gemaakt van steen,  originele ramen en gesteente muren, plafonds van gekruiste balken, gebruik van stro en grond voor isolatie, helpen allemaal om een traditionele stijl te creëren. De huizen zijn met elkaar verbonden door een netwerk van traditionele stenen paden. Dikke buitenmuren van steen en rotsen houdt de huizen koel in de zomer en warm in de winter. 
Bovendien zijn veel natuurliefhebbers, wandelaars, bergbeklimmers en mensen gewoon op zoek naar iets anders op hun vakantie en komen ze ieder jaar terug naar deze fantastische plek, De locatie is ideaal voor wie op zoek is naar rust en ontspanning en waar men gemakkelijk land en zee kan combineren.
Een andere ecotoerisme bestemming op het eiland Kreta vindt u midden in het centrum van het eiland, op de berg Psiloritis, de hoogste en meest heilige berg van het eiland. Op deze berg, met zijn rijke geologische en biologische diversiteit, de zeldzame planten, dieren en vogels. In deze regio, in het dorp Axos, vindt u Enagron het ecotoerisme dorp. Hier verbouwt men olijfbomen, wijnranken, allerlei soorten fruitbomen, groenten, fruit en veel kruiden en aromatische planten op natuurlijke en biologische wijze, zonder kunstmest en chemicaliën. De boerderij heeft ook vele dieren en gevogelte voor eieren, melk en vlees. De mensen die nu op de boerderij werken zijn allemaal boeren die zijn geboren en getogen in het gebied, ze passen nog steeds de oude technieken toe uit het verre verleden.
Enagron

Enagron biedt hoogwaardige diensten van een hotel, zonder dat het een echt hotel is. Het biedt verfijnde traditionele Kretenzische gastronomie, het is echter geen restaurant, u kunt zelf deelnemen aan de voorbereiding van de maaltijden. De voorbereiding is meer koken met vrienden.
Het ontwerp en de bouw van de accommodatie zijn perfect aangepast aan de natuurlijke omgeving met een traditionele bouwstijl en de natuurlijke materialen die werden gebruikt. Ze bieden alle voorzieningen voor de de moderne levensstijl zonder ingrepen in het landschap. Het adres van dit complex is Axos Mylopotamou, 74051, Kreta, te bereiken met uw huurauto, maar ook via de taxiservice vooruit te boeken, waarbij de chauffeur u reeds op het vliegveld verwelkomt.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.