Populaire hostels in Athene

Akropolis
Athenstyle is een van de eerste hostels in Athene. Het opende in 2008 in het district Psyri en binnen een jaar stond het op de lijst van de Europa's  meest populaire hostels.  Sofia Litsio had gewerkt als advocaat in Italië en kwam naar Griekenland om haar droom te verwezenlijken door het openen van een hostel. Ze besefte meteen Psyri was een belangrijke bestemming voor toeristen en toen vond ze een gebouw met een panoramisch uitzicht op de Akropolis, ze werd er verliefd op en samen met haar man opende ze Athenstyle op slechts een kilometer van het centrum kunt al al voor minder dan €20 per nacht overnachten. Grieken zelf hebben een verkeerd beeld bij een hostel en denken eerder aan een commune. Jonge mensen uit het buitenland zijn veel meer vertrouwd met dergelijke accommodatie. Het enige verschil met een hotel is dat de sfeer in een hostel meer ontspannen is en de bewoners vriendelijker zijn en open staan voor nieuwe ervaringen en kennissen. De kamers zijn betaalbaar en beschikken vaak over een eigen badkamer, kitchenette en airconditioning.
Naast het bovengenoemde Athenstyle zijn er nog een aantal populaire hostels in Athene: Athens Backpackers, met een ingebouwde bar, een panoramisch uitzicht op de Akropolis en gevuld met jonge, energieke bewoners, is Athens Backpackers Hostel  de ideale hostel voor mensen op zoek naar een leuke ongedwongen vakantie. Aphrodite's House, is gelegen in het centrum van Athene en is perfect gelegen en gemakkelijk te vinden. Het beschikt ook over een eigen bar en beschikt over een bagagedepot. Student en Travelers Inn is gelegen in de wijk Plaka, in de buurt van de Akropolis  In deze omgeving vindt u veel winkels en restaurants, waar u heerlijke traditionele gerechten kunt proeven en genieten van het uitzicht op de Akropolis. In de buurt van het Nationaal Archeologisch Museum vindt u Zorba's Hostel en Hotel.
Het Hostel Zorba is gevestigd in een pittoresk oud gebouw met schoon, mooi ingerichte kamers.
Een andere populaire hostel is Dioskouros, met betaalbare kamers en een centrale ligging in de buurt van het Akropolis Museum, de tempel van Zeus en het Syntagma-plein. De kamers zijn geschilderd in felle kleuren en zijn mooi ingericht, met een mooie patio om te genieten van het ontbijt, koffie of een biertje.
Natuurlijk zijn er veel meer hostels in Athene, maar de meest populaire heb ik hier kort beschreven. Wilt u eens anders op vakantie en goedkoop overnachten en dat ook nog in het centrum van Athene overweeg dan eens een hostel.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.