Donoussa vakantie op een afgelegen plek in Griekenland

Donoussa is een eiland van de Kleine Cycladen. Het is een afgelegen plek waar u privé en in alle rust vakantie kunt houden. U kunt er een aantal dagen verblijven, maar ook vanuit Naxos of Amorgos een dagtocht maken. De stranden op Donoussa zijn er juist voor die eerdere genoemde privé momenten. Sommige stranden zijn zelfs bij naturisten geliefd. Het dorp Donoussa is de "hoofdstad" van het eiland, het wordt ook wel genoemd Stavros, Het dorp ligt dicht bij een van de mooiste stranden van het eiland. Hoewel het eiland Donoussa zeer klein en dun bevolkt is, zullen de vriendelijke en levendige inwoners u snel in uw armen sluiten. Via een wandeling door het dorp kunt u een aantal natuurlijke schoonheden en mooie monumenten, zoals de kerk van het Heilig Kruis, de beschermheilige kerk van het eiland verkennen. Hoewel Donoussa een klein dorp lijkt te zijn heeft het voldoende voorzieningen voor de toerist waaronder,  tavernes,  een mini supermarkt, bakkerijen, cafés, bars en zelfs accommodatie.
Donoussa is de meest afgelegen van de Kleine Cycladen, maar in het zomerseizoen heeft het redelijke veerverbindingen. De Blue Star en de  Express Skopelitis varen meerdere keren per week naar Donoussa. Op het eiland zijn nog een aantal gehuchten zoals: Stavros, Kalotaritissa en Mersini, allen omgeven door een prachtige natuur en met een prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee.
Het enige strand met enkele faciliteiten ligt dicht bij het dorp, de andere Donoussa stranden zijn afgelegen en daarom ideaal om in privacy te genieten. De stranden kunnen te voet worden bereikt, terwijl sommige hotels ook een shuttle bus inzetten. De beste stranden op het eiland Donoussa zijn: Kendros, Fikio, Port Beach, Kalotaritissa en Livadi.
Vooral het zandstrand Kendros op ongeveer een kilometer van Stavros is perfect, in het turquoise groene water kunt u heerlijk afkoelen. U kunt er zelfs vrij kamperen. Een belangrijke bezienswaardigheid in de buurt Kendros is het wrak van een Duits schip op de zeebodem. Het schip werd tot zinken gebracht door de geallieerde troepen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.