Golfen in Griekenland

Golf is een erg trendy sport in Europa, een mode die niet vervaagt. Inmiddels zijn er 6.500 golfbanen in Europa en een toenemend aantal gevestigd in Griekenland. Volgens de Griekse golf vereniging, zijn er 1.200 actieve leden ingeschreven, maar zijn er duizenden spelers uit het buitenland, die tijden hun vakantie graag golfen. Griekenland biedt de ideale omstandigheden voor een golf vakantie, allereerst de goede weersomstandigheden en de vele uren zon het hele jaar. Daarnaast voldoen sommige van de golfbanen in Griekenland aan de internationale norm van 18 holes. Deze 18 holes golfbanen kunt u vinden in Athene, op Corfu, Rhodos, Halkidiki en Kreta. Hoewel golf nog niet zo populair is als in andere Europese landen, wordt het steeds populairder omdat ook het Griekse beleid er op is gericht om alternatieve vormen van toerisme te ontwikkelen.
Hieronder zal ik de meest bekende golfbanen beschrijven.

  •  Afandou Golf Club, de Afandou Golf Club is één van de beste plekken om te golfen in Griekenland, de club is gelegen op het eiland Rhodos. Deze 18 holes golfbaan is een interessante uitdaging voor spelers van alle niveaus. De perfect onderhouden baan, caddies, ballen, golfclubs en caddy karren zijn aanwezig tegen redelijke prijzen, zorgt voor veel plezier.
  •  Corfu Golf Club, gelegen op het eiland Corfu is één van de mooiste golfbanen van Griekenland, de ligging in de natuurlijke vallei en ontworpen door de bekende architect Donald Harradine. De golfbaan is erg gevarieerd en trekt daardoor spelers van over de hele wereld.  Er zijn bunkers, meren, kronkelende beekjes en andere opmerkelijke kenmerken in de met bomen omgeven golfbaan.
  • Glyfada Golf Club, ligt in de buitenwijken van Athene. Glyfada Golf Club is een 18-holes par-72 golfbaan, geopend in 1966. Internationale evenementen worden gehouden op één van de meest groene golfbanen van Europa. De dikke struiken en de oude bomen in het gebied zijn de perfecte omlijsting voor dagen van vreugde en entertainment en zijn ideaal voor golfers die graag de prachtige landschappen bewonderen tijdens het spelen van hun favoriete sport. 
  • Hotel Porto Carras Club is gelegen op het schiereiland Halkidiki. Dit is de perfecte golfbestemming voor die spelers die op zoek zijn naar hoge standaard golfbanen in een paradijselijke omgeving. Haar mediterrane klimaat, met koele zomers en gematigde winters, maakt het tot een ideale bestemming het hele jaar en dat op een korte afstand van een luxe hotel.
  • Crete Golf Club is gelegen op het eiland Kreta in Chersonissos. De Crete Golf Club is behoorlijk anders dan alle anderen in het land, want het is een woestijn golfbaan omgeven door een landschap met adembenemende glooiende bergen en op slechts een uur van de luchthaven van Heraklion. Zijn grote verscheidenheid aan uitdagingen voor spelers van alle niveaus en het adembenemende uitzicht maken het tot een zeer populaire golfbaan.
  • Hotel Porto Elounda Mare Golf, is eveneens gelegen op het eiland Kreta, hier kunt u spelen op de golfbaan bij het vijf sterren hotel of op de 18 holes golfbaan in de omgeving (30 minuten afstand). De golfbaan van het hotel is een 9-holes par-3 baan en handicap 54. Ideaal voor toeristen die graag spelen in de buurt van hun hotel.
  • Golf View Hotel Club is net als Afandou Golf Club gelegen op Rhodos. Deze uitstekende golfbaan is gelegen tegenover het hotel, in de mooie buitenwijken van het dorp Afandou. De golfbaan is gelegen dicht bij de Middellandse Zee, deze locatie is de ideale vakantiebestemming voor degenen, die willen ontspannen en gezond leven. De baan is ontworpen door de wereldberoemde architect, Donald Harradine.