Duiken en snorkelen op Corfu en Chalkidiki

Aan duiken en snorkelen denk u misschien niet direct aan Griekenland, toch heeft u zowel op Corfu als op Chalkidiki prima mogelijkheden, om tijdens uw vakantie de onderwaterwereld tijdens het snorkelen en duiken te verkennen. Het duiken in Griekenland geeft een echt wow gevoel!!
Duiken in Chalkidiki heeft een enorme aantrekkingskracht, want niet alleen op het eiland valt er veel te ontdekken, maar ook op zee rapporteren duikers zachte koralen, riffen, zee-egels, zeekomkommers, zonnebaars, dolfijnen, zee hazen, zee-egels en vreemde wrakstukken. Erg leuke plaatsen om te duiken zijn bijvoorbeeld Kelyfos en Porto Koufo.
Zowel Corfu als Chalkidiki bieden gevarieerde duik mogelijkheden. Een onvergetelijke ervaring is het om te duiken in de grotten en nabij de rotsen, maar ook het wrak duiken is onvergetelijk. Natuurlijk kunt u zowel de Ionische zee bij Corfu als de Golf van Agion Oros en de golf van Kassandra bij Sithonia op Chalkidiki niet vergelijken met het Caribisch gebied, maar toch zijn er vele vissoorten, planten en micro-organismen.
De prachtige baai Ag. Georgios in het noordwesten van Corfu biedt optimale omstandigheden om te snorkelen. Aan de zij armen van de hoefijzervormige baai tussen de rotswanden kunt u verschillende diersoorten en plantensoorten ontdekken.
Wier reeds een duikbrevet heeft, of een duikbrevet wil bemachtigen kan op Chalidiki terecht bij een aantal duikscholen: Atlantis Diving Center in Nikiti, Dolfin Diving Center in Kalamitsi, Poseidon Diving Center in Neos Marmaras en Triton Scuba in Pefkohori. Natuurlijk kunt er een duikuitrusting huren en worden duikexcursies aangeboden.
Het eiland Corfu  is erg populair onder duikers, met name de noordelijke kant van het eiland. Kassiopi, Nissaki, Paleokastritsa, Barbati en Gouvia zijn toeristische plaatsen waar veel Corfu duikcentra hun basis hebben.  Deze centra bieden duikcursussen, boottochten naar interessante duiklocaties , maar u kunt ook gewoon de benodigde apparatuur huren en individueel gaan duiken.
Rond de kust van Corfu, zijn er vele leuke duikplaatsen, vooral riffen, zoals de Kassiopi, de Pipitos, en de Kalami rif. De duikcentra vindt u in: Acharavi, Paleokastritsa, Gouvia, Kontokali, Nissaki en Santa Barbara.  Bekijk tijdens uw vakantie in Griekenland eens de onderwaterwereld, een meer dan aangename ervaring.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.