Elafonissos maagdelijke schoonheid

Het kleine eiland Elafonissos ligt tegenover het zuidoostelijke puntje van de Peloponnesos. De geschiedenis van het eiland Elafonissos dateert uit de Neolithische periode. In de oudheid, werd aangenomen dat het eiland Elafonissos, een schiereiland was genaamd "Onou Gnathos". Thans geheten Elafonissos (wat betekent het eiland van de herten). In het verre verleden was het eiland een rijk jachtgebied en zelfs nu nog beschikt het eiland over een beperkte herten populatie. In de 16e en 17e eeuw is het eiland gebruikt als uitvalsbasis door piraten, vooral door haar strategische ligging in de oostelijke Middellandse Zee. Zelfs vandaag de dag, blijft het kanaal van Elafonissos de belangrijkste toegangspoort voor honderden schepen die elke dag en nacht passeren. Het eiland heeft een oppervlakte van 19 vierkante kilometer en het aantal inwoners in de winter bedraagt slechts 800.
De lokale economie drijft vooral op de visserij, maar vooral in de zomer zorgen de toeristen voor extra inkomsten voor de eilandbewoners. Elafonissos staat bekend om haar maagdelijke schoonheid.
Het is uitgegroeid tot een populaire toeristische bestemming voor veel bezoekers, die vooral komen in de zomer om een ​​weekend door te brengen.
Het eiland beschikt over een aantal zeer mooie witte zandstranden met azuurblauwe-groene wateren. Bijna alle stranden op Elafonissos hebben een tropische uitstraling. Het Simos strand, is het meest populair. De toeristische voorzieningen op het eiland zijn genoeg om aan de wensen van haar bezoekers te voldoen. De belangrijkste toeristische plekken zijn het dorp Elafonissos en het eerder genoemde Simos strand
Er zijn geen bussen of boten op Elafonissos. Vervoer is moeilijk als u niet beschikt over privé-vervoermiddelen. Een auto of motor is nodig om het eiland te verkennen. Langs de haven van Elafonissos, is een motorfiets verhuurbedrijf. De afstanden op het eiland zijn overigens relatief klein en een fiets is een handige manier om zich te verplaatsen. In Elafonissos zijn een aantal taxi's.
Elafonissos is een van de eilanden die u zeker moet bezoeken als u eenmaal heeft besloten om op vakantie naar Athene te gaan. De route is fantastisch, het is ongeveer 5 uur rijden naar Neapolis en vervolgens 30 minuten met de veerboot. 
Vergeet de luxe, in Elafonissos word je één met de natuur!!

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.